Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládová pěna s chilli

Pikantní nádech chilli v čokoládové pěně zařídíte malým trikem. Místo toho, abyste řešili, jaký druh chilli použít, jak ho svařit a esenci dostat do pěny, použijte do dezertu prostě jenom chilli čokoládu.

Vydání: 2012/2
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT2H
Pohár Francouzská

Ingredience

    • 180 g chilli čokolády (např. Lindt)
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • 3 vejce, bílky a žloutky zvlášť
    • 50 g třtinového cukru
    • maliny na ozdobení

Příprava jídla

1

Rozpusťte čokoládu se smetanou. Vypněte a vmíchejte žloutky.

2 Z bílků ušlehejte pevný sníh a do něj potom zašlehejte cukr. Nejdřív zamíchejte do čokolády třetinu sněhu a pak opatrně zbytek. Rozdělte do kalíšků a dejte chladit nejméně na 2 hodiny. Pak ozdobte malinami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládová roláda s banány

Čokoládové řezy s rumem a rozinkami

Čokoládové srdce s višněmi

Čokoládový dort s kokosem

Čokoládovo-kávový koláč

Dort pro lásku

Hříšné čokoládové dezerty

10x hříšná čokoláda

Přidat komentář