Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mrkvovo-dýňová kaše

Přílohovou kaši můžete udělat i z jiné zeleniny než brambor. Dýně a mrkev se skvěle doplňují.
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Zelenina

Ingredience

    • ½ kg mrkve, oloupané a nakrájené na kolečka
    • 600 g dýně (nejlépe typu butternut), očištěné a nakrájené na kostky
    • 50 g másla
    • 60 g pomazánkového másla
    • ½ lžičky strouhaného muškátového oříšku
    • 1½ lžíce medu
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1 Mrkev a dýni vařte ve vroucí osolené vodě 8–10 minut doměkka; sceďte. Zeleninu vraťte do teplého rendlíku a na půl minuty dejte sušit na vařič.

2 Sejměte z ohně, nahrubo rozšťouchejte, pak vmíchejte máslo a šťouchejte skoro dohladka. Přidejte pomazánkové máslo a strouhaný muškátový oříšek. Ušťouchejte dohladka. Osolte a opepřete. Zakapejte medem. Podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborová kaše

Bramborová kaše s olivami a fetou

Bylinková bramborová kaše

Celerovo-bramborová kaše

Bramborová kaše s chilli a česnekem

Bramborová kaše s medovou hořčicí

Krémová kaše z batátů s balzamikem

Bramborová kaše s olivovým olejem a citronem

Bramborová kaše s hráškem a sýrem

24 úžasných dýňových receptů

Přidat komentář