
Skandinávské mleté maso s bramborami
Kombinacemi opečeného masa a křupavých brambor v jedné pánvi jsou Skandinávci proslulí. A jsou v tom dobří, jak dokazuje i tato varianta.
Vydání: 2012/4
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 500 g přílohových brambor (varný typ B)
- sůl
- 5 lžic olivového oleje
- 1 červená cibule, nakrájená na plátky
- 1 lžička mletého nového koření
- 1 lžička kajenského pepře
- 1 lžička drceného kmínu
- 500 g mletého hovězího masa
- 300 ml horkého hovězího vývaru
- hrst nasekaného kopru
- zakysaná smetana k podávání
Příprava jídla
1 Oloupané brambory pokrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a opékejte na 4 lžících oleje asi 15 minut dozlatova. Když se některé kousky rozlomí, nevadí to.
2 V jiné pánvi na zbývající lžíci oleje opékejte cibuli 3 minuty doměkka. Pak přisyp te koření a míchejte 2 minuty. Přidejte maso a opékejte ho 10–15 minut dohněda; vařečkou při tom rozbíjejte velké hrudky. Zalijte vývarem a vařte asi 15 minut, až se tekutina vstřebá. Přidejte brambory, osolte a podávejte posypané koprem a doplněné lžící zakysané smetany.
Přidat komentář