Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Skandinávské mleté maso s bramborami

Kombinacemi opečeného masa a křupavých brambor v jedné pánvi jsou Skandinávci proslulí. A jsou v tom dobří, jak dokazuje i tato varianta.

Vydání: 2012/4
Autor:
Hodnocení:
91 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Maso Ostatní

Ingredience

    • 500 g přílohových brambor (varný typ B)
    • sůl
    • 5 lžic olivového oleje
    • 1 červená cibule, nakrájená na plátky
    • 1 lžička mletého nového koření
    • 1 lžička kajenského pepře
    • 1 lžička drceného kmínu
    • 500 g mletého hovězího masa
    • 300 ml horkého hovězího vývaru
    • hrst nasekaného kopru
    • zakysaná smetana k podávání

Příprava jídla

Oloupané brambory pokrájejte a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte je a opékejte na 4 lžících oleje asi 15 minut dozlatova. Když se některé kousky rozlomí, nevadí to.


2 V jiné pánvi na zbývající lžíci oleje opékejte cibuli 3 minuty doměkka. Pak přisyp te koření a míchejte 2 minuty. Přidejte maso a opékejte ho 10–15 minut dohněda; vařečkou při tom rozbíjejte velké hrudky. Zalijte vývarem a vařte asi 15 minut, až se tekutina vstřebá. Přidejte brambory, osolte a podávejte posypané koprem a doplněné lžící zakysané smetany.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mleté bochánky s parmazánovou krustou

Sekaná s paprikami a olivami

Kořeněné hovězí v thajském stylu

Mleté hovězí maso zapečené v těstě

50 nejlepších receptů s mletým masem

Přidat komentář