Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polníčkový salát s vejci

Křupavý salát si můžete dát jako lehký předkrm, ale také jako přílohu k pečenému králíkovi.

Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Salát Francouzská

Ingredience

    • 3 vejce
    • 1 svazek ředkviček
    • 1 svazek jarní cibulky
    • 200 g polníčku (viz Něco navíc)

    NA ZÁLIVKU

    • 6 lžic panenského olivového oleje
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 100 ml domácího zeleninového vývaru
    • 1 lžička bílého vinného octa
    • mořská sůl a drcený pepř
    • případně kapka medu

Příprava jídla

1 Vejce uvařte natvrdo, nechte zchladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky. Z omytých ředkviček nakrájejte měsíčky, cibulky (kromě jedné) najemno  nasekejte. Všechnu zeleninu lehce promíchejte v míse a dejte do lednice.

2 Na zálivku metlou rozšlehejte olej s hořčicí. Přilijte studený vývar, ocet a opepřete a osolte. Znovu vše vyšlehejte; podle chuti můžete přidat kapičku medu. Zeleninu rozdělte na talířky, přidejte plátky vajec a přelijte vše zálivkou. Salát ozdobte odloženou jarní cibulkou pokrájenou na kolečka.

NĚCO NAVÍC
Koupíte-li polníček na farmářském trhu, přímo od farmáře, nebo si ho dokonce vypěstujete na zahrádce, bude od hlíny. Nejdřív z něj proto odštípněte kořínky, dobře ho omyjte a nechte okapat nebo opatrně osušte v salátové odstředivce. Pak pokračujte v přípravě podle receptu.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní oběd jako z Francie

Jarní oběd jako z Francie

Chřestový krém se smetanou

Králík na hořčici

Jemný krém zdobený jahodami

Přidat komentář