Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koláč s mandlemi a malinami

„Maliny s mandlemi jsou perfektní kombinace,“ napsala nám Kateřina Klímková ze Zlína. Ze všech došlých receptů na koláče či buchty s ovocem nás ten její tentokrát zaujal nejvíc.

Vydání: 2012/7
Autor:
Hodnocení:
25 (hlasů)
Počet porcí: Na 1 koláč (8 řezů)
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Koláč Středomořská

Ingredience

    • 400 g malin (pokud máte mražené, stačí 320 g; předem je nechte povolit)
    • 6 vajec
    • 160 g krupicového cukru
    • 220 g jemně mletých mandlí (mandlové mouky)
    • moučkový cukr (nemusí být)

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 160 °C. Dortovou formu o průměru 24 cm vymažte a dno i boky vyložte pečicím papírem. Do misky vsypte maliny a rozmačkejte je vidličkou; několik malin nechte stranou na ozdobu.

2 V druhé míse šlehejte 10 minut elektrickým šlehačem vejce a cukr na nejvyšší rychlost, aby vznikla hustá pěna. Do ní pak opatrně lžící zamíchejte část malin a mandlové mouky a pokračujte, až se vše spojí. Těsto dejte do formy a pečte 60 minut, až bude koláč zlatý a špejle zapíchnutá do středu vyjde čistá. Nechte 10 minut chladnout ve formě, pak koláč přesuňte na mřížku. Po úplném vychladnutí koláč ozdobte zbylými malinami a pocukrujte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Borůvkové koláčky

Jogurtový koláč podle sousedky Karolíny

Kynutý rebarborový koláč s drobenkou

Ořechový koláč s mascarpone a medem

Vinné koláčky s mascarpone

16x jednoduché ovocné koláče a buchty

Komentáře

Obrazek uzivatele
Uz dlho som si odkladala tento recept a musim povedat, ze velke sklamanie. O to viac ma to mrzi, ze patri k tym drahsim (mandlova muka, 6 vajec). Myslim, ze chut najviac vystihol moj manzel: ako zomleta pouzita utierka.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, paní Gasparcová,
moc nás mrzí, že jste si na koláči nepochutnali :-(. Samozřejmě rozumíme tomu, že investice do ingrediencí nebyla malá, a o to větší je i zklamání. Doufáme, že Vaše zkušenosti s dalšími recepty byly a budou už jen pozitivní!

Přejeme krásné pondělí, redakce Apetitu

Přidat komentář