Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohový koláč s mákem

V redakci se rozhořela diskuse, jak sladký by měl být. Někdo by doslazoval, někdo naopak ocenil nepřeslazenou chuť základního receptu. Ochutnejte náplň před nalitím do formy a upravte množství cukru podle sebe. 

Vydání: 2015/10
Autor:
Hodnocení:
38 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 1 koláč
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT1H15M
Pečení 1:15
Koláč

Ingredience

    • 100 g másla nakrájeného na kostičky + na vymazání formy
    • 100 g mletých mandlí
    • 100 g hladké mouky
    • 1 lžička kypřicího prášku
    • 100g krupicového cukru
    • 1 velké vejce

    NA NÁPLŇ

    • 500 g měkkého tučného tvarohu
    • 2 velká vejce
    • 6 lžic zakysané smetany
    • 50 g krupicového cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 150 g máku (nemletého)
    • 1 lžička strouhané kůry z biocitronu 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160°C, horkovzdušnou na 140°C. Všechny přísady na těsto kromě vejce dejte do robotu a několika pulzy připravte něco jako drobenku. (Jde to samozřejmě i ručně.) Přidejte vejce a zpracujte na hladké těsto. Dejte chladit na hodinu do lednice.

2 Dortovou formu o průměru 23–24 cm lehce vymastěte a vyložte těstem včetně okrajů. Pečte zhruba 25 minut.

3 Utřete tvaroh s vejci, zakysanou smetanou, cukrem, vanilkovým extraktem a citronovou kůrou (případně doslaďte podle chuti). Nakonec vmíchejte mák. Předpečený korpus vyjměte z trouby a naplňte připraveným tvarohem. Vraťte do trouby a pečte ještě asi 50 minut, až náplň zpevní a těsto bude krásně zlaté.

4 Vyjměte z trouby a po vychladnutí uložte do chladničky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Myslivecká pečeně

Kmínový koláč plněný blaťáckým zlatem a cibulí

Křenové bramboráky s křenovou smetanou

Kuře na pivě

Houby na slanině s kozím sýrem

Podmáslový řízek s jablkovým salátem

14x dezert s tvarohem

22 sladkých makových receptů

reklama

Přidat komentář