Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Anýzové rybky

Regionální cukroví z italské Kampánie, připravené podle prastarého receptu, osvěžuje trocha likéru s vůní anýzu. K tradici patří i vyřezávání do jednoduchých tvarů. Těsto je tak snadné, že může posloužit i jako základ k další tvorbě: slepování krémem nebo zavařeninou a přelévání polevami.
Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 25 perníčků
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Cukroví Italská

Ingredience

    • 250 g hladké mouky
    • 8 lžic tekutého medu
    • 50 g změklého másla 
    • 1 lžíci anýzovky (Kontušovka, ouzo, Pernod...)

Příprava jídla

1. Na pomoučněnou plochu prosijte mouku, vytvořte v ní důlek, vlijte med, anýzovku a přidejte máslo. Spojte všechny přísady v těsto a ihned je rozválejte na tenký plát; líp to půjde mezi dvěma vrstvami potravinářské fólie. Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů.

2. Nožem vykrajujte nejrůznější tvary; typické jsou právě rybičky nebo zvířátka. Okraje ozdobte zářezy nebo vtlačením zubů vidličky. Na plechu vyloženém pečicím papírem pečte dozlatova; trvá to přibližně dvanáct minut.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
těsto je úzasné...nahradí perníčky. má zvláštní chuť. jen potřebuje čas na změknutí. doporučuji ničím nezdobit ani nepolévat, potom se chuť ouza ztrácí a to je škoda.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.42
Obrazek uzivatele
hodně zvláštní až nechutné...
Obrazek uzivatele
Tak netuším, kde jsem udělala chybu, ale těsto se mi vůbec nepovedlo a letělo do koše. Mezi potravinářskou fólií se mi ho vyválet podařilo, ale bylo tak měkké a lepivé, že vykrajované tvary se mi nepodařilo vůbec sundat a přenést na plech. Je to škoda, protože anýz mám moc ráda a taky to byl způsob, jak upotřebit Ouzo, které jinak doma nikdo nepije. Příště oproti receptu zkusím na chvíli uložit do lednice, aby se s těstem lépe pracovalo. Nebo pokud někdo můžete poradit, v čem mohla být chyba, že bylo těsto tak měkké a lepivé? Díky moc.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, paní Podaná,
moc nás mrzí, že vás těsto na rybky potrápilo :-(. Bohužel se v tomhle případě takhle "od stolu" těžko soudí (navíc u takto starého receptu), kde mohla být chyba, ale řešení nás napadlo stejné jako vás - vychlazení v lednici. To by mohlo pomoct. Možná by pomohlo i přidání mouky, ale pak by se asi trochu změnila výsledná chuť. Doufáme, že druhý pokus už vyjde na výbornou :-).

Mějte se moc krásně, redakce Apetitu

Přidat komentář