Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Anýzové rybky

Regionální cukroví z italské Kampánie, připravené podle prastarého receptu, osvěžuje trocha likéru s vůní anýzu. K tradici patří i vyřezávání do jednoduchých tvarů. Těsto je tak snadné, že může posloužit i jako základ k další tvorbě: slepování krémem nebo zavařeninou a přelévání polevami.

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 25 perníčků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT12M
Pečení 0:12
Cukroví Italská

Ingredience

    • 250 g hladké mouky
    • 8 lžic tekutého medu
    • 50 g změklého másla 
    • 1 lžíci anýzovky (Kontušovka, ouzo, Pernod...)

Příprava jídla

1. Na pomoučněnou plochu prosijte mouku, vytvořte v ní důlek, vlijte med, anýzovku a přidejte máslo. Spojte všechny přísady v těsto a ihned je rozválejte na tenký plát; líp to půjde mezi dvěma vrstvami potravinářské fólie. Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů.

2. Nožem vykrajujte nejrůznější tvary; typické jsou právě rybičky nebo zvířátka. Okraje ozdobte zářezy nebo vtlačením zubů vidličky. Na plechu vyloženém pečicím papírem pečte dozlatova; trvá to přibližně dvanáct minut.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jogurtové hvězdičky

Husarské koláčky

Brusinkové řezy

Smetanové kremrole

Plněné dortíčky

Mandlové košíčky

Margotky

Domácí ,raffaelo'

Datle v marcipánu

Fudge (máslový karamel)

Pistáciové placičky

Komentáře

Obrazek uzivatele
těsto je úzasné...nahradí perníčky. má zvláštní chuť. jen potřebuje čas na změknutí. doporučuji ničím nezdobit ani nepolévat, potom se chuť ouza ztrácí a to je škoda.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.42
Obrazek uzivatele
hodně zvláštní až nechutné...
Obrazek uzivatele
Tak netuším, kde jsem udělala chybu, ale těsto se mi vůbec nepovedlo a letělo do koše. Mezi potravinářskou fólií se mi ho vyválet podařilo, ale bylo tak měkké a lepivé, že vykrajované tvary se mi nepodařilo vůbec sundat a přenést na plech. Je to škoda, protože anýz mám moc ráda a taky to byl způsob, jak upotřebit Ouzo, které jinak doma nikdo nepije. Příště oproti receptu zkusím na chvíli uložit do lednice, aby se s těstem lépe pracovalo. Nebo pokud někdo můžete poradit, v čem mohla být chyba, že bylo těsto tak měkké a lepivé? Díky moc.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, paní Podaná,
moc nás mrzí, že vás těsto na rybky potrápilo :-(. Bohužel se v tomhle případě takhle "od stolu" těžko soudí (navíc u takto starého receptu), kde mohla být chyba, ale řešení nás napadlo stejné jako vás - vychlazení v lednici. To by mohlo pomoct. Možná by pomohlo i přidání mouky, ale pak by se asi trochu změnila výsledná chuť. Doufáme, že druhý pokus už vyjde na výbornou :-).

Mějte se moc krásně, redakce Apetitu

Přidat komentář