Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rostbíf s křenovou remuládou

Klasika po anglicku
Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 10 minut
Pečení: 2 hodiny
P
Studená omáčka a dip Britská

Ingredience

    • 1 kg nízkého roštěnce
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce portského vína
    • 2 snítky čerstvého tymiánu
    • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
    • 2 lžíce olivového oleje
    • nové vařené brambory k podávání

    NA REMULÁDU
    • 150 g majonézy
    • svazek pažitky
    • 1-2 lžíce čerstvého strouhaného křenu
    • 1 lžička dijonské hořčice

Příprava jídla

1 Maso osolte, opepřete, pokapejte portským, posypte tymiánovými lístky a potřete hořčicí. Dejte do plastového sáčku, uzavřete a nechte v chladničce přibližně 1 den.

2 Roštěnou vyjměte asi 2 hodiny před opékáním, aby měla pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 120 °C. Maso zlehka osušte a pak zprudka opečte v pánvi na 2 lžících olivového oleje ze všech stran (dohromady 5 minut), aby se zatáhlo. Dejte péct na cca 45 minut (pokud máte teploměr na maso, pečte na vnitřní teplotu 42 °C).

3 Smíchejte přísady na remuládu, osolte a opepřete a dejte do chladu.

4 Maso vyndejte z trouby a nechte ho odpočinout aspoň půl hodiny. Krájejte na tenké plátky a podávejte s připravenou remuládou a s novými vařenými bramborami.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dušená roštěná

Klasický rostbíf

Miniburgery s rostbífem

Rostbíf s pečenou paprikou a rýží

Rostbíf z květové špičky

Rustikální bageta s rostbífem a křenem

Přidat komentář