Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Chilli džem

Kombinace sladké a ostré chuti se hodí ke zdobení chuťovek na party, k výrazným sýrům a potěší i jako neobvyklý dárek.
Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: na 6 skleniček po 250ml
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Zavařenina

Ingredience

    • 150 g čerstvých dlouhých červených chilli papriček, zbavených semen a nakrájených nahrubo
    • 150 g červených kapií, očištěných a nakrájených nahrubo
    • 1 kg želírovacího cukru 2 : 1
    • 600 ml jablečného octa

Příprava jídla

1 Chilli papričky dejte do mixéru a nasekejte nadrobno. Přisypte kapie a sekejte dál, až je směs rozmixovaná opět nadrobno, ale ne na kaši.

2 Na mírném plameni rozpusťte cukr v octě – bez míchání. Přidejte chilli směs a přiveďte k varu. Zprudka vařte 10 minut. Vypněte a nechte vychladnout. Během chladnutí bude džem houstnout. Asi po 40 minutách, kdy jsou paprikové kostičky více či méně rozptýleny v želé, můžete plnit sklenice (případně jednou zlehka promíchejte, aby se kousky ve směsi rozptýlily rovnoměrněji). Zavíčkujte a krátce sterilujte.

S ČÍM SI TO DÁT
Chilli džem doporučujeme podávat třeba se slanými krekry a kozím sýrem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavá kyselá zelenina

Džem z mrazáku

Mostarda di Cremona – ovocná hořčice

Hruškový med

Topinková bomba

Nakládejte, zavařujte!

Přidat komentář