Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hruškový med

Zámořská specialita, na kterou nostalgicky vzpomíná nejeden Američan, připomíná med a omamně voní. Chutná v čaji i na chlebu.

Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: na 12-16 skleniček po 250ml
Doba přípravy: Do 30 minut
PT45M
Vaření 0:45
Zavařenina Americká

Ingredience

    • 1 konzerva krájeného ananasu (asi 550 g)
    • 2,7 kg vykrájených a oloupaných hrušek (čistá váha), nakrájených na kostky
    • 2,2 kg krupicového cukru
    • 1 lžíce citronové šťávy

Příprava jídla

1 Ananas i se šťávou rozmixujte nahrubo. V hrnci smíchejte s hruškami, cukrem a citronovou šťávou. Vařte, až budou hrušky měkké a směs zhoustne, trvá to 30–45 minut podle druhu hrušek. Horké plňte do sklenic a uzavřete.

S ČÍM SI TO DÁT
Podávejte s čajem a opečeným toustem s čerstvým smetanovým sýrem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavá kyselá zelenina

Džem z mrazáku

Chilli džem

Topinková bomba

Mostarda di Cremona – ovocná hořčice

Nakládejte, zavařujte!

Hrušky nasladko aneb 24 ovocných receptů

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vynikající recept. Skvělý do bílého jogurtu.
Obrazek uzivatele
Zkoušela jsem přesně podle receptu a je hodně tekutý :( nevim tedy kde se stala chyba?
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Marto,
pokud máte raději hustší konzistenci, radili bychom použít jeden z následujících dvou způsobů. Buď můžete jednoduše celou směs povařit ještě déle, dokud nezíská vámi preferovanou hustotu, nebo, pokud už jsou hrušky dostatečně měkké a vy je nechcete dále „trápit“ varem, můžete směs přecedit přes síto a dále vařit jen tekutinu. Když je svařená tekutina dostatečně hustá, můžete do ní vrátit hrušky a kousky ananasu. Doufáme, že alespoň chuťově „med“ dostál své pověsti :-)!

Přidat komentář