Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Snídaňové sušenky

Zdravý start do nového dne

Vydání: 2012/9
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT12M
Pečení 0:12
Chuťovka

Ingredience

    • 110 g pšeničné celozrnné hladké mouky
    • 80 g hladké mouky
    • 1/2 lžičky jedlé sody
    • 1 lžička mleté skořice
    • 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
    • 1/4 lžičky soli
    • 2 lžíce másla, změklého
    • 60 ml řepkového oleje
    • 55 g tmavého třtinového cukru
    • 3 lžíce krystalového cukru
    • 1 vejce
    • 1 malá mrkvová nebo jablečnomrkvová dětská přesnídávka, odkapaná
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 1/2 hrnku ovesných vloček
    • 1/2 hrnku cereálních lupínků
    • 1/3 hrnku sušených brusinek
    • 1/3 hrnku nasekaných vlašských ořechů

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 175 °C. Promíchejte obě mouky, sodu, skořici, muškátový oříšek a sůl. Prošlehejte máslo, olej a oba cukry do pěny; trvá to asi minutu. Přidejte vejce, přesnídávku a vanilku a mixujte ještě 30 sekund. Vsypte moučnou směs a šlehejte dalších 30 sekund. Zlehka vmíchejte vločky, lupínky, brusinky a ořechy – těsto bude trochu lepkavé a méně soudržné než těsto na klasické sušenky.

2 Na plech vyložený pečicím papírem udělejte lžící kopečky těsta (každý by měl mít objem asi 3 lžic) a nechte mezi nimi 7cm rozestupy. Navlhčenýma rukama stlačte na sílu asi 6 mm. Pečte 12 minut, až budou sušenky zapečené, ale stále měkké. Nechte trochu zchladnout a pak přesuňte na mřížku, aby vychladly úplně.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Muffiny s cereáliemi

Nektarinkové řezy z celozrnné mouky

Celozrnné lívance

Celozrnný jablečný koláč s drobenkou

Celozrnný koláč s blumami

Zdravé moučníky z celozrnné mouky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Sušenky

Přidat komentář