Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Babiččiny květákové placičky

„Když se řekne česká kuchyně, hned mi naskočí květákové placičky. Jako malá jsem je milovala od své babičky a drží mě to dodnes,“ píše nám Petra Školová z Havířova, jejíž recept v nás vzbudil nostalgii. Základní směs lze různě obměňovat – přidejte třeba klobásku nebo šunku.

Vydání: 2012/10
Autor:
Hodnocení:
168 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Smažení 0:15
Zelenina Česká

Ingredience

    • 1 květák, rozdělený na růžičky
    • 2 vejce (je možné přidat žloutky a z bílků ušlehat sníh)
    • hrst strouhanky
    • sůl, pepř, kmín (já mám ráda celý), majoránka, česnek podle libosti
    • olej nebo sádlo na smažení
    • tatarská omáčka s pažitkou k podávání

Příprava jídla

1 Květák vařte v mírně osolené vodě do změknutí, cca 10 minut. Nechte důkladně okapat a rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Přidejte vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, česnek a strouhanku tak, aby směs byla kompaktní a daly se z ní tvarovat maličké placičky (o velikosti asi 4 cm). Placičky smažte na oleji nebo sádle z obou stran dozlatova. Osušte na papírové utěrce.

2 Podávejte s tatarskou omáčkou a s bramborami, čerstvým chlebem nebo jen tak, třeba se zeleninovým salátem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborové placičky s uzeným lososem

Cuketové placičky

Thajské rybí placičky

Červenočočkové karbanátky

Karbanátky dědy Bohouše

16x lahodný květák

Komentáře

Obrazek uzivatele
Placičky byly vynikající, ale ještě lepší byly, když jsem je pekla v troubě na pečícím papíru :-)
Obrazek uzivatele
Take jsem delala verzi v troube, a i kdyz nekrupaly jako smazene, byly vynikajici. Do testa jsem pridala navic trochu fety. Diky!

Přidat komentář