Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Babiččiny květákové placičky

„Když se řekne česká kuchyně, hned mi naskočí květákové placičky. Jako malá jsem je milovala od své babičky a drží mě to dodnes,“ píše nám Petra Školová z Havířova, jejíž recept v nás vzbudil nostalgii. Základní směs lze různě obměňovat – přidejte třeba klobásku nebo šunku.

Vydání: 2012/10
Autor:
Hodnocení:
199 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Smažení 0:15
Zelenina Česká

Ingredience

    • 1 květák, rozdělený na růžičky
    • 2 vejce (je možné přidat žloutky a z bílků ušlehat sníh)
    • hrst strouhanky
    • sůl, pepř, kmín (já mám ráda celý), majoránka, česnek podle libosti
    • olej nebo sádlo na smažení
    • tatarská omáčka s pažitkou k podávání

Příprava jídla

1 Květák vařte v mírně osolené vodě do změknutí, cca 10 minut. Nechte důkladně okapat a rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Přidejte vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, česnek a strouhanku tak, aby směs byla kompaktní a daly se z ní tvarovat maličké placičky (o velikosti asi 4 cm). Placičky smažte na oleji nebo sádle z obou stran dozlatova. Osušte na papírové utěrce.

2 Podávejte s tatarskou omáčkou a s bramborami, čerstvým chlebem nebo jen tak, třeba se zeleninovým salátem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborové placičky s uzeným lososem

Cuketové placičky

Thajské rybí placičky

Červenočočkové karbanátky

Karbanátky dědy Bohouše

16x lahodný květák

Komentáře

Obrazek uzivatele
Placičky byly vynikající, ale ještě lepší byly, když jsem je pekla v troubě na pečícím papíru :-)
Obrazek uzivatele
Take jsem delala verzi v troube, a i kdyz nekrupaly jako smazene, byly vynikajici. Do testa jsem pridala navic trochu fety. Diky!

Přidat komentář