Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborák

Tenhle recept je kompromis vycházející z klasických kuchařek.

Vydání: 2012/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT45M
Opékání 0:45
Chuťovka Česká

Ingredience

    • 1 kg moučných brambor (varný typ C), oloupaných a omytých
    • horké mléko na pokropení brambor
    • 2 vejce
    • 3 lžíce hladké mouky
    • sůl a pepř podle chuti
    • 3 stroužky česneku utřené se solí
    • 3–4 hrstky čerstvé či sušené majoránky
    • hladkolistá petrželka
    • sádlo nebo olej na opékání

Příprava jídla

1 Brambory pořádně osušte a nastrouhejte nahrubo a vymačkejte v utěrce. Nasypte je do mísy a pokropte horkým mlékem. Pak je smíchejte s vejci, moukou, česnekem, solí, pepřem a nakrájenými či rozemnutými bylinkami. S těstem pracujte rychle.

2 Na středním plameni zahřejte pánev a rozpalte v ní tuk (množství přizpůsobte druhu pánve – čím méně, tím lépe).

3 Pak do pánve dávejte 1–2 lžíce těsta a spodkem lžíce z něj tvarujte co nejtenčí placku. Počet a plochu bramboráků přizpůsobte velikosti pánve – neměly by se dotýkat. Opečte je z obou stran dozlatova.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramboráky od Rýna

Bramboráky s matjesem podle Marty Spurné

Cuketové bramboráky

Jahelné bramboráky se lněným semínkem

Pečený bramborák se zelím a uzeným

Přidat komentář