Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Česneková omáčka

„Posílám recept na česnekovou omáčku, která se vaří v rodině mojí přítelkyně Boženky. Fakt stojí za to!“ napsal nám Ondra Dohnálek z Dubňan. Z vašich česnekových receptů nás ten jeho zaujal nejvíc.
Vydání: 2012/11
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 45 minut
P
Omáčka Česká

Ingredience

    • 50–80 g sádla (nebo slaniny)
    • 50–60 g hladké mouky
    • 800 ml hovězího vývaru (lze nahradit studenou vodou)
    • 4–5 stroužků česneku (podle síly a velikosti)
    • mletý bílý pepř
    • sůl
    • 1–2 lžíce smetany + barevný pepř na ozdobu (nemusí být)
    • houskový knedlík a pečené hovězí maso k podávání

Příprava jídla

1 V kastrolu rozpusťte sádlo, případně opečte slaninu, přisypte prosátou hladkou mouku, osmahněte ji, až zrůžoví, zalijte vychladlým vývarem a nechte provařit za občasného míchání, přibližně tři čtvrtě hodiny.

2 Utřete najemno česnek se solí a přidejte ho do omáčky – už ale nevařte. Okořeňte bílým pepřem. Můžete přidat trošku smetany a barevný pepř, ale nemusí to být. Podávejte k pečenému hovězímu masu s houskovým knedlíkem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jalovcová omáčka

Kaparová omáčka

Omáčka s červeným vínem

Omáčka s růžovým pepřem a křenem

Omáčka z červeného vína

30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu

Přidat komentář