Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1624 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 189 g
Tuky 64 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Posílám recept na česnekovou omáčku, která se vaří v rodině mojí přítelkyně Boženky. Fakt stojí za to!“ napsal nám Ondra Dohnálek z Dubňan. Z vašich česnekových receptů nás ten jeho zaujal nejvíc.

Suroviny

nebo slanina
vývar hovězí 800 ml
lze nahradit studenou vodou
podle síly a velikosti
pepř bílý
mletý
sůl
pepř barevný
na ozdobu, nemusí být
houskový knedlík
pečené, k podávání

Postup

1

V kastrolu rozpusťte sádlo, případně opečte slaninu, přisypte prosátou hladkou mouku, osmahněte ji, až zrůžoví, zalijte vychladlým vývarem a nechte provařit za občasného míchání, přibližně tři čtvrtě hodiny.

2

Utřete najemno česnek se solí a přidejte ho do omáčky – už ale nevařte. Okořeňte bílým pepřem. Můžete přidat trošku smetany a barevný pepř, ale nemusí to být. Podávejte k pečenému hovězímu masu s houskovým knedlíkem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč