Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená kolena

Dávají si je turisté na Staroměstském náměstí i štamgasti ve stylové hospodě. Ostatně stačí se podívat na fotku, a začnou se i vám sbíhat sliny a dostanete neodolatelnou chuť na pivo…
Vydání: 2013/1
Autor:
Hodnocení:
48 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 120 minut
P
Maso Česká

Ingredience

    • 2 středně velká vepřová kolena
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 palice česneku, oloupaného a drceného + 6 stroužků neoloupaných
    • 3 cibule nakrájené nahrubo
    • 300 ml světlého piva nebo vody
    • křen, hořčice a čerstvý chléb k podávání

Příprava jídla

1 Kolena ostrým nožem nařízněte a obkružte u kosti. Maso pak prstem trochu uvolněte, ale kost ponechte. Řádně osolte zvenku i ve vzniklém otvoru, lehce opepřete a potřete drceným česnekem.

2 Do pekáčku naskládejte cibuli a neoloupané stroužky česneku a na to položte kolena. Podlijte pivem či vodou, zakryjte a nechte přes noc marinovat ve spíži.

3 Troubu předehřejte na 160 °C. Odkrytý pekáč s koleny vložte do trouby a pečte asi 2 hodiny doměkka a dozlatova. Během pečení otáčejte, podlévejte vodou a přelévejte vypečenou šťávou. Podávejte s křenem, hořčicí a chlebem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sulc

Zázvorová šunka s kumquaty

Hotdogy s pivní cibulkou

12x vepřové

Vepřové maso aneb Inspirace k masopustu

Přidat komentář