Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Medové semifreddo v griliášové oplatce

Název semifreddo by se dal přeložit jako ,polozmrzlina‘. Chutná v každé roční době!
Vydání: 2013/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: pro 12 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ mrazení
P
Zmrzlina Italská

Ingredience

    • 140 g tekutého medu
    • 600 ml smetany ke šlehání
    • 50 g tmavé čokolády (aspoň 60 % kakaové hmoty)
    • 50 g lískových oříšků, opražených a nasekaných nahrubo
    • griliášová oplatka (nebo jiná oplatka) k podávání

Příprava jídla

1 V kastrůlku smíchejte med a 50 ml smetany a minutu zahřívejte. Sejměte a nechte vychladnout. Zbylou smetanu ušlehejte na šlehačku, přimíchejte medovou směs a pak čokoládu (rozpuštěnou či nastrouhanou nahrubo) a oříšky. Dejte do chlebíčkové formy (9 x 25 x 7 cm) vyložené fólií, uhlaďte a nechte přes noc v mrazáku.

2 Před podáváním formu se semifreddem na chvilku ponořte do horké vody a semifreddo vyklopte na servírovací talíř. Nahřátým nožem krájejte plátky a podávejte je mezi griliášovými oplatkami (recept).
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kukuřičný koláč s hruškami (amore di polenta)

Čokoládový dort se sušenými švestkami (torta nera)

Oříškový koláč s mascarpone a malinami

Torrone s pistáciemi

Oříšková bomba (zucotto)

Přidat komentář