Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z paprik z grilu

Jakmile teplota stoupne, přesouváme polní jídelnu na zahradu ke grilu. S přáteli většinou připravujeme různé druhy mas, ale překvapivě i u těch největších masožroutů má úspěch tahle vegetariánská lahůdka.

Vydání: 2013/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odležení
PT10M
Příprava 0:10
Salát Středomořská

Ingredience

    • 3 žluté, 3 červené, 3 oranžové papriky
    • hrst piniových oříšků
    • 75 ml panenského olivového oleje
    • šťáva z 1 citronu
    • 2 hrsti nasekané hladkolisté petrželky
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Papriky opečte na grilu úplně do černa ze všech stran. Pak je vložte do igelitového sáčku asi na 10 minut, aby se zapařily. Potom z nich odstraňte jaderník, sloupněte slupku a dužinu nakrájejte na proužky a vložte je do misky.

2 Přidejte hrst piniových oříšků a nasekanou petrželku. Citronovou šťávu prošlehejte s olejem, solí a pepřem a zálivkou pokapejte salát v misce.

3 Podávejte jako lehkou večeři nebo jako přílohu ke grilovanému masu či rybám.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Na nákupech: jak vybrat gril

Na nákupech: jak vybrat gril

Jak na to: první grilování

Jak na to: první grilování

5 nej burgerů na gril

5 nej burgerů na gril

Bruschetty na grilu

Grilovaná žebírka v marinádě jerk

Grilované sardinky

Makrela na grilu

Steak s grilovanými bramborami

16 božských receptů na gril

24 receptů na dokonalou grilovačku

Přidat komentář