Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mexický rybí salát

Použít můžete jakoukoli čerstvou rybu se soudržným masem. Hodí se nejen mořský ďas, ale i treska nebo třeba losos. Dbejte na to, aby byla ryba co nejčerstvější, protože se ‚uvaří‘ jen v limetové šťávě a jí se tak vlastně zasyrova.

Vydání: 2013/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ marinování
PT20M
Salát Mexická

Ingredience

    • 250 g mořského ďasa
    • 1/2 lžičky sušeného oregana
    • 1 lžička soli
    • 80 ml limetové šťávy
    • 3 jarní cibulky, nasekané najemno
    • 1 lžíce najemno nasekané červené chilli papričky (podle chuti zbavené semínek, se semínky více pálí)
    • 4 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
    •  kukuřičné chipsy (nachos) k podávání

Příprava jídla

1 Rybu nakrájejte na co nejmenší kousky, vložte do mísy, posypte oreganem, osolte a zalijte limetovou šťávou. Nechte 8 minut marinovat.

2 Směs přesuňte do cedníku a nechte vykapat tekutiny. Potom rybu zlehka smíchejte s jarní cibulkou, chilli papričkou a koriandrem. Navršte na nachos nebo jen přendejte do misky a podávejte s nachos, aby si každý z hostů mohl nabrat sám.

NĚCO NAVÍC
Místo nachos můžete rybu podávat na krajíčcích opečené bagety.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupaví pstruzi s hnědým máslem

Kyjevský řízek s petrželkovou strouhankou

Tabbouleh z quinoy s petrželkou a lilkovým dipem

Zelené kuřecí kari

Mrkvovokoriandrová polévka

Přidat komentář