Použít můžete jakoukoli čerstvou rybu se soudržným masem. Hodí se nejen mořský ďas, ale i treska nebo třeba losos. Dbejte na to, aby byla ryba co nejčerstvější, protože se ‚uvaří‘ jen v limetové šťávě a jí se tak vlastně zasyrova.
Suroviny
250
g
mořský ďas
oregano
½
ČL
sůl
1
ČL
limetová šťáva
80
ml
jarní cibulka
3
ks
najemno
chilli paprička
1
PL
najemno, podle chuti zbavené semínek
koriandr čerstvý
4
PL
nasekaný
kukuřičné chipsy nachos, k podávání
Postup
1
1 Rybu nakrájejte na co nejmenší kousky, vložte do mísy, posypte oreganem, osolte a zalijte limetovou šťávou. Nechte 8 minut marinovat.
2 Směs přesuňte do cedníku a nechte vykapat tekutiny. Potom rybu zlehka smíchejte s jarní cibulkou, chilli papričkou a koriandrem. Navršte na nachos nebo jen přendejte do misky a podávejte s nachos, aby si každý z hostů mohl nabrat sám.
NĚCO NAVÍC
Místo nachos můžete rybu podávat na krajíčcích opečené bagety.