Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Růžový melounový nápoj

Pokud by pro vás byla růžová voda příliš exotická, přidejte do nápoje meduňku nebo rozmarýn.

Vydání: 2013/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odležení 60 minut
PT10M
Nápoj

Ingredience

    • 1/2 vodního melounu
    • 2 lžíce růžové vody (viz Něco navíc)
    • růže (nestříkané, chcete-li je přidat přímo do nápoje)

Příprava jídla

Meloun zbavte slupky a semen, nakrájejte na kostky a rozmixujte (jde to i tyčákem). Přeceďte, aby zbyla čistá šťáva, vmíchejte růžovou vodu. Nechte hodinu chladit, aby se rozvinula vůně. Podávejte vychlazené, ozdobené růžemi nebo aspoň okvětními plátky.

NĚCO NAVÍC
Růžová voda se používá do orientálních sladkostí a nápojů, k ovonění rýže a dezertů. Obvykle jí stačí jen malé množství. K dostání v prodejnách s orientálním zbožím či v lékárnách.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sendvič s rostbífem a křenovým zelným salátem

Sendvič s avokádem, ředkvičkami a kozím sýrem

Banh Mi sendvič

Šunková persiláda s bramborovým salátem a hráškovým pyré

Pudinkový dezert s karamelem a banány

Kari kuře s cizrnou a raitou

Zelený tekutý salát s cuketami

Oranžové pitíčko s mrkví

Sendvič s rostbífem a křenovým zelným salátem

Přidat komentář