Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lívance s borůvkami a medovou omáčkou

Kypré a voňavé lívance, které vám doslova prozáří den. Ať už je zvolíte coby snídani nebo dezert po lehkém obědě, nešlápnete vedle!

Vydání: 2004/6
Autor:
Hodnocení:
45 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT4M
Opékání 0:04
Americká

Ingredience

    • 200 g hladké mouky
    • 2 lžíce prášku do pečiva
    • špetku soli
    • 1 vejce
    • 300 ml mléka
    • lžíci rozpuštěného másla
    • 150 g borůvek nebo jiného drobného dostupného ovoce (klidně může být mražené)
    • několik lžic slunečnicového oleje na smažení

    Na omáčku:

    • 6 lžic světlého medu
    • 3 lžíce rumu (pro děti vynechejte)
    • 2 lžíce citronové šťávy

     

Příprava jídla

1. V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva a solí. Přidejte mléko prošlehané s vejcem. Vidličkou nebo metličkou prošlehejte husté těsto a zašlehejte do něj rozpuštěné máslo. Opatrně vmíchejte polovinu borůvek.

2. Na pánvi rozehřejte na vyšší teplotu půl lžíce oleje. Naběračkou nebo lžící vlijte trochu těsta a krouživým pohybem vytvořte placku o průměru zhruba osm centimetrů. Smažte asi tři minuty, dokud nezačnou vyskakovat typické hnědé puchýřky; pak lívanec obraťte a smažte další dvě až tři minuty. Klaďte je na teplé místo na kuchyňský papír – odsaje přebytečný tuk.

3. Pomocí vidličky prošlehejte suro­vi­ny na omáčku; vlijte ji do džbánku.

4. Lívance podávejte se zbylými bo­růvkami, přelité medovou omáčkou.
 

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Palačinky a lívance

30x neodolatelné borůvky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Livance bez kvasnic? Kdo to kdy slysel??!
Obrazek uzivatele
Tak tomuhle argumentu jsem se fakt zasmála!!
Obrazek uzivatele
Jde to i bez prášku do pečiva i bez kvasnic. Já to šlehám v robotu, 1-2 vejce, cca 3 dl mléka, špetka soli a hladká mouka podle potřeby. Jen se tomu neříká lívance, ty by měly být s kvasnicemi, ale palačinky nebo taky amolety. Konzistence je skoro stejná, jen lívance s kvasnicemi trvají déle.
Obrazek uzivatele
lívance a palačinky? v tom je dost zásadní rozdíl...
Obrazek uzivatele
V USA jsem je ani jinak nedělala, kvasnice jako takové nebyly. Ale i prášek do pečiva mají jiný, takže se používá spíš soda. Mají ovšem typ mouky už s kypřidlem v sobě.
Obrazek uzivatele
Kdo to uz zkousel s tim praskem do peciva? nahradi to drozdi?
Obrazek uzivatele
Vyzkoušeno. Výborný recept
Obrazek uzivatele
Ano, opravdu k nepoznání, a hlavně nejsou tak "těžké" jako s droždím. doporučuju! :o)
Obrazek uzivatele
hmmmm přesně tak ... výborný recept
Obrazek uzivatele
V časopisu APETIT Leden/2005 jsou v receptu uvedeny pouze 2 LŽIČKY !!! prášku do pečiva - myslim, že je to vzhledem k množství mouky vhodnější.
Obrazek uzivatele
Já osobně dělám na teflonové pánvi lívance na špeku. Kus špeku a potřu s ním pánev před každým nalitím těsta na pánev.
Obrazek uzivatele
je to lahoda já to dělám na sádle
Obrazek uzivatele
humus...nedá se to jest!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/05, str.27
Obrazek uzivatele
delala jsem livance k snidani a byli vyborne a krupave. je super ten prasek na peceni,ze nemusite cekat az vykyne testo a i pres to je vse nadychane:-)
Obrazek uzivatele
Těsto na lívance jsme vylepšili rozinkami, což vytvořilo cosi, co chutí připomínalo květákové placičky. Skutečná lahoda.Hotové lívance jsme potřeli buď domácí marmeládou, což překrylo hnusnou chuť smažených rozinek, nebo vámi popsanou medovou omáčkou, a málem jsme neudrželi žaludek na místě. Ta omáčka je skutečně odporná. Jakž takž se dala pozřít, když sme do ní vykapali spousta další citrónové šťávy, neboť pak netvořila tak zapáchavou konzistenci. Nyní oba vstřebáváme tento kulinářský zážitek, větráme kuchyň a přemýšlíme o návštěvě lékaře s žaludečními problémy. Vynikající dieta. Děkujeme a přejeme dobrou chuť
Obrazek uzivatele
<b>TEST</b><script>alert("ahoj");</script>
Obrazek uzivatele
Lívance jsou výborné.

Přidat komentář