Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Croissant s karamelovými jablky

Těžko si můžete přát elegantnější vykročení do nového roku! Výhoda: jablečnou směs snadno připravíte s předstihem.

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Smažení 0:20
Dort

Ingredience

    • 5 vajec
    • 2 lžíce smetany ke šlehání
    • 2 lžíce přírodního krupicového cukru
    • strouhanou kůru z 1 citronu
    • 2 lžičky mleté skořice
    • 6 croissantů
    • máslo na smažení
    • moučkový cukr na posypání

    Na karamelizovaná jablka:

    • 70 g másla
    • 4 pevnější jablka, oloupaná, zbavená jádřince a nakrájená na čtvrtky
    • 70 g přírodního krupicového cukru

     

Příprava jídla

1. V silnostěnné nepřilnavé pánvi rozpusťte máslo, vsypte čtvrtky jablek, posypte je cukrem a nechte na mírném plameni za občasného promíchání podusit, až ovoce změkne a šťáva začne karamelizovat. Trvá to zhruba čtvrt hodiny. (Pokud nemáte dostatečně velkou nádobu, duste jablka po částech.) Vyjměte a uchovejte v teple.

2. Před podáváním prošlehejte v misce vejce, smetanu, cukr, citronovou kůru a skořici. Croissanty podélně rozřízněte, namočte ve směsi vajec a smetany a z obou stran osmahněte na másle. Na spodní část croissantu navršte podušená jablka a překryjte je druhou polovinou. Pak už jen poprašte moučkovým cukrem a podávejte. 
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/06, str.46

Přidat komentář