OBCHOD

Voňavé kuře s limetkou

Nasládlá chuť grilované papriky a cibule je velice příjemná. Zajímavě kontrastuje s pikantním kari a kyselou limetkou.
Vydání: 2006/2
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 8 minut Marinování: aspoň 10 minut

Ingredience

    • 150 ml bílého jogurtu
    • 1 lžíci rostlinného oleje
    • 1 lžičku středně pálivého kari v pastě nebo prášku
    • špetku chilli (nemusí být)
    • šťávu z 1 limetky
    • 1 rozdrcený stroužek česneku
    • 4 vykostěná kuřecí prsíčka bez kůže
    • 1 červenou nebo zelenou papriku bez semeníku, pokrájenou na velké kusy
    • 1 oloupanou cibuli, hrubě pokrájenou
    • sůl a pepř na dochucení

    Na raitu (indickou omáčku):

    • 350 ml bílého jogurtu
    • ½ menší salátové okurky, jemně nasekané
    • 1 velké rajče, pokrájené na jemno
    • 2 jarní cibulky (nebo 1 malou cibuli) nasekané na jemno
    • hrst nasekaných koriandrových lístků
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Ve velké míse smíchejte prvních šest ingredien­cí, případně dochuťte. Kuřecí prsíčka podélně nařízněte, ale nedokrajujte. Spolu se zeleninou je vložte do jogurtové směsi a důkladně promíchejte. Zakryjte a nechte asi deset minut marinovat.

2. Velkou těžkou, nejlépe grilovací pánev rozehřejte na vysokém plameni a kuře spolu se zeleninou pečte asi čtyři minuty z každé strany, aby bylo maso propečené a linky po grilovací pánvi byly zbarvené dozlatova.

3. Vše vyjměte a nechte dvě minuty odpočívat. Mezitím promíchejte suroviny na raitu, ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete. Kuře podávejte s raitou a dušenou rýží. 

Kouzelná přísada

Výbornou indickou basmati rýži Atarice dostanete například v Delvitě. 1 kg vyjde na 55 Kč.

38Kč/ na porci
Nahlásit chybu v receptu
reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/06, str.12

Přidat komentář