Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pošírovaná hovězí svíčková s ořechy a řeřichou

Křehké maso zazáří v téhle lehké úpravě jako hvězda první velikosti. Bylinky mu dodají nádhernou vůni a řeřicha s ořechy se postarají o perfektní výsledek.

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pašírování: 15-25 minutOdpočívání masa: 15 minut
PT20M
Příprava 0:20

Ingredience

    • 1 litr hovězího vývaru (může být z kostky)
    • 1 velkou cibuli
    • 1 bulvu fenyklu, očištěnou a nakrájenou najemno
    • 1 velkou mrkev, nakrájenou
    • 2 bobkové listy
    • 2 snítky rozmarýnu
    • 500 g hovězí svíčkové
    • 100 g lístků řeřichy, rokety či polníčku
    • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 1 lžíci octa balsamico
    • 1 lžičku dijonské hořčice
    • 50 g nahrubo sekaných vlašských ořechů
    • sůl, nejlépe hrubozrnnou, a pepř

Příprava jídla

1. Do vývaru naházejte nakrájenou zeleninu, bobkový list a rozmarýn. Přikryjte pokličkou a deset minut povařte na mírném ohni.

2. Maso ze všech stran osolte a opepřete a vložte ho do mírně vroucího vývaru. Přikryjte a pošírujte osmnáct minut, pokud chcete mít maso ještě uvnitř růžové (medium rare), ale už ne krvavé. Po dvaadvaceti minutách by už mělo být stejnoměrně provařené. Potom hrnec stáhněte z ohně a nechte maso ještě čtvrt hodiny ve vývaru.

3. Vyjměte hovězí a nakrájejte ho na osm plátků. Vývar můžete přecedit, a až vychladne, uchovat ho a použít znovu, třeba i do polévky nebo omáčky.

4. Zelené lístky propláchněte, osušte a spolu s ořechy naaranžujte dokola talíře. Olej, ocet, hořčici, trochu pepře a případně soli (hořčice bývá slaná dost) prošlehejte v misce. Polovinou zálivky pak zakápněte zelené lístky a ořechy a doprostřed talíře dejte dva plátky masa. Zbylou zálivku prošlehejte se dvěma lžícemi aromatického vývaru a zalijte jí maso. Posypte ho trochou hrubozrnné soli a podávejte, nejlépe s novými bramborami uvařenými v páře.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Asi nejsem tak zdatná kuchařka, ale slovo pošírovat, nevím co znamená, předpokládám, že dále vařit? Jinak zajímavý recept na výbornou večeři.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.23

Přidat komentář