Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Delikátní fazolky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2419 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 349 g
Tuky 75 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spojení konzervovaných fazolí a čerstvých rajčat je přímo neodolatelné. Oregano a tymián dodají téhle rychlovce středomořskou vůni, která vám i uprostřed podzimu připomene prázdniny.

Suroviny

bílé, konzervované, sterilované, po 400g
česnek 2 stroužky
prolisovaný
olivový olej 2 PL
oregano 1 PL
tymián 1 PL
petrželka 3 PL
nasekaná, možno vynechat
cukr 1 ČL
sůl
pepř
lze nahradit jiným tvrdým sýrem

Postup

1

Fazole propláchněte a nechte okapat. Rajčata nařízněte do křížku, vložte na chvilku do horké vody a oloupejte. Dužinu nahrubo rozkrájejte.

2

Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidejte rajčata, tři minuty je duste a pak rozmačkejte. Přisypte česnek, bobkový list, tymián, oregano a cukr, osolte a opepřete.

3

Přilijte asi tři lžíce vody a přibližně půl hodiny duste. Pak vyjměte bobkový list, přidejte fazole a petrželku. Posypte strouhaným sýrem a nechte ho chvíli pod poklicí roztavit.

Ještě rychleji: Čerstvá rajčata můžete nahradit konzervovanými – jsou už oloupaná a někdy rovnou i okořeněná.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

02.07.2008 20:43
opravdu moc dobre!!!
03.09.2007 16:21
Recept se nachází v č.10/05, str.43

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč