Suroviny
rybí filé
400
g
sýr s modrou plísní
110
g
ideálně niva
smetana na vaření
200
g
mražený hrášek
350
g
máslo
6
g
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Pokud máte filé mražené, nechte je povolit.
2
Troubu rozehřejeme na 180°C.
3
Do zapékací mísy nastrouháme najemno nivu, zalijeme smetanou, opepříme a promícháme. Na směs poklademe filé a lehce osolíme a opepříme. Dáme péct do trouby na 20 min.
4
Mezitím si připravíme hrášek. Do hlubší pánve vysypeme mražený hrášek (nemusí být rozmražený). Na středním plameni necháme hrášek za občasného míchání přibližně 5 min prohřát.
5
Po té přidáme k hrášku plátek másla, a po jeho rozpuštění osolíme a opepříme. Zvýšíme plamen a hrášek na másle ještě 3 minutky restujeme, dokud kuličky lehce nezezlátnou, dostanou pak lahodně nasládlou chuť.