Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty se skopovým masem

Jako skopové maso se označuje svalovina ovcí a řadí se mezi masa červená. Pro výraznou chuť je v mnoha kulturách velice oblíbené. Skopové maso je často tmavší, má více tuku než jehněčí a jeho chuť je daleko výraznější. Hodí se pro pomalé vaření a dlouhé dušení. Dušené skopové se výborně kombinuje s různými druhy zeleniny. Dá se ale také pomalu péct nebo připravovat na grilu. 

...

 

  • V mnoha středomořských kuchyních je skopové maso často kombinováno s aromatickými bylinkami, jako je rozmarýn, tymián a oregano, a je podáváno s čerstvými zeleninovými saláty.
  • Na Blízkém východě je často kořeněno směsí koření, jako je kmín, koriandr a kurkuma, a podáváno s rýží nebo chlebem.
  • Skopové maso je vynikajícím zdrojem bílkovin, železa, zinku a vitamínů skupiny B.
  • Při nákupu skopového masa hledejte maso, které má jasnou, tmavě červenou barvu a je pokryto jemnou vrstvou tuku.
  • Tento tuk může být před vařením odstraněn, nebo může být ponechán pro větší hloubku chuti a šťavnatost.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč