Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyhrajte zástěru, kterou navrhl Ondřej Rybář pro Hamé

Vyhrajte zástěru, kterou navrhl Ondřej Rybář pro Hamé
sdílet:

Přesně namíchaný koktejl znalostí, schopností, píle, zkušeností, intuice a psychologie – To je recept na úspěch v dnešním špičkovém sportu.

A jestli tohle ovládá někdo dokonale, pak je to Ondřej Rybář, šéftrenér české biatlonové reprezentace a hlavní ‚šéfkuchař‘ úspěchů, kterých čeští biatlonisté v posledních letech dosáhli. „Času je málo, ale když se občas dostanu k vaření, tak je to pro mě výzva. Navíc mám rád sladké, takže když mě firma Hamé, hlavní partner českého biatlonu, požádala o to, abych se podílel na tomto projektu časopisu Apetit, rád jsem vyhověl,“ vysvětlil Ondřej Rybář. Jeho svěřenci v čele s Gabrielou Koukalovou budou letos závodit i doma v Česku, protože letošní prosincový světový pohár hostí Nové Město na Moravě.

Hermelín s džemem, tymiánem a toustem

  • 4 plátky světlého toustového chleba
  • 4 plátky másla
  • 2 kusy hermelínu
  • Extra Jam Jahoda Hamé Sweet
  • 4 snítky čerstvého tymiánu

1 Kulatým tvořítkem vykrojíme z toustového chleba kolečka o průměru hermelínu. Plátky chleba opečeme nasucho na pánvi, na každý položíme plátek másla, vodorovně rozříznutou půlku hermelínu a asi polévkovou lžíci jahodového džemu. Nakonec ozdobíme snítkou tymiánu.

2 Takto připravený hermelín zabalíme do pečicího papíru a vložíme do předem předehřáté trouby a na 200 °C pečeme cca 5 minut.

EXTRA JAMY Hamé Sweet jsou vyrobeny z kvalitních surovin, s vysokým podílem ovoce a se sníženým obsahem cukru tak, aby vynikla skutečně lahodná chuť ovoce. Vychutnáte si v nich i opravdové kousky ovoce. Tyto extra jamy neobsahují žádné konzervační látky, aromata ani umělá sladidla.

 

Ondřej Rybář
trenér české biatlonové reprezentace
Je jedním z hlavních strůjců historických úspěchů našich biatlonistů poslední doby, jako je třeba pět medailí z olympiády v Soči nebo vítězství Gabriely Koukalové v celkovém hodnocení světového poháru.

 

Autor: martinbd

Apetit magazín