Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit dokonalé domácí škvarky

skvarky
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Jsou skvělé s čerstvě upečeným chlebem, v pomazánce i masopustním pečivu. Nejlepší vepřové škvarky jsou ty domácí. Čerstvé a voňavé.

 

2 kg syrového vepřového sádla nakrájejte na jedno- až dvoucentimetrové kostky. Vložte je do hrnce, podlijte 100 ml vody a škvařte dozlatova. Pokud chcete, můžete je nechat zezlátnout víc. Obsah hrnce slijte přes síto, abyste škvarky oddělili od sádla. Sádlo nechte vychladnout v misce. Škvarky důkladně vymačkejte, aby v nich nezůstalo moc sádla. Pak je osolte a nechte vychladnout.

Voňavé škvarky můžete přidat do škvarkových placek, škvarkového závinu nebo si z čerstvých hub a škvarků připravit staročeského kubu. Báječná je také škvarková pomazánka k čerstvě upečenému chlebu.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč