Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co s ochuceným olejem

olivový olej a levandule
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pokud máte rádi různé pochoutky naložené v oleji (například sýry nebo zeleninu), nevyhazujte ho. 

Olej získal příchuť toho, co v něm bylo naložené, a bylo by škoda ho nevyužít. Zkuste ho přidat do zálivky na salát nebo jím jednoduše pokapejte vařenou zeleninu nebo maso či rybu. Další možnost je opéct na něm zeleninu, dát ho pod cibulku do omáček nebo do marinády. V uzavřené sklenici vydrží olej v chladničce nejméně týden.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...