Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na hluboké smažení

smažené řízky
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

I bez friťáku zvládnete připravit smažené dobrůtky. 

 

Hluboký kastrol naplňte ze dvou třetin olejem a dejte na střední oheň. Nejefektivnější smažení je při 195 °C. Když je teplota nízká, potravina nasákne olejem; při příliš vysoké se jídlo na povrchu spálí a uvnitř zůstane syrové. Nemáte-li teploměr, můžete k testu použít kousky světlého chleba. Až se olej zahřeje, vhoďte je do něj a 15–30 vteřin smažte. Pokud zezlátne, olej je správně teplý. Pokud ne, olej ještě není dost žhavý. Pokud se naopak rychle spálí, olej je rozehřátý příliš.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč