Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: šťavnatý losos

Jak na to: šťavnatý losos
sdílet:

Jak upéct lososa, aby zůstal krásně šťavnatý? Poradil nám šéfkuchař Gwendal le Ruyet, který vyrostl v Bretani.

Rybu pečte podloženou zeleninou, kůží nahoru. Kůže rybu ochrání před vysušením shora, zelenina zase zespodu.

Nepečte lososa jen tak samotného na pekáči. Zabalte ho se zeleninou do pečicího papíru či alobalu, kraje pečlivě utáhněte či zavažte. Maso zůstane šťavnaté, protože pára a šťáva zůstanou uvnitř. Navíc se v balíčku krásně propojí chutě a vůně. Tento fígl funguje i u dalších druhů ryb. Vyzkoušejte třeba sladkovodního candáta či kapra.

Lososa kupujte raději čerstvého, ne mraženého. Nejlépe celého či alespoň s kůží.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč