Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na zkamenělý cukr

hnědý cukr
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Hnědý cukr je nejen zdravější, než klasický bílý, ale hlavně má nenapodobitelnou chuť, kterou oceníte při pečení, ale také při vaření. Občas se ale přihodí, že jinak měkký a vláčný cukr působením vzduchu ztratí svou vlhkost a ztvrdne na kámen. Co s ním?

Rychlá náprava: dejte cukr do misky, přidejte kousek toustového chleba, překryjte potravinářskou fólií a dejte na 10 až 20 sekund do mikrovlnky.

Prevence: Po otevření balíčku přesypte hnědý cukr do vzduchotěsné nádoby nebo sáčku se zipem. Také si na internetu můžete objednat šikovného medvídka Brown Sugar Bear, kterého krátce namočíte do vody a přidáte k cukru, kterému bude předávat vlhkost a udrží jej krásně vláčný.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín