Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak správně uchovat zavařeniny

Jak správně uchovat zavařeniny
sdílet:

Při konzervování se řiďte následujícími pravidly. Zajistí vám dobroty ze skleničky i v zimních měsících.

  • Těsně před plněním horkou směsí, jako je třeba džem, je lepší sklenice nahřát (např. v troubě při 100 °C), aby se hmota neochladila.
  • U horkých sklenic a horkého obsahu stačí sklenici pevně zavíčkovat a obrátit dnem vzhůru; víčko díky vzniklému podtlaku samo pevně přilehne. Nechte vychladnout. Sterilovat už není třeba.
  • Sterilování je však jistota, zavařeniny se pak nezkazí několik let.

 
Spoustu dalších dobrých tipů a recepty na neobvyklé zavařeniny najdete v srpnovém Apetitu. Zkuste to letos jinak a připravte skleničky s ovocnou hořčicí, chilli džemem anebo medem z hrušek. Ze spíže či mrazáku budou mizet závratnou rychlostí.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč