V receptech se často mnuví o vlažné vodě. Ale víte, jakou má mít správně teplotu?
Vlažná kapalina (v kuchyni třeba voda či mléko) má přibližně teplotu lidského těla – 37 °C. Vlažnou vodu namícháte z jedné třetiny vařící vody a dvou třetin studené.
Kolik a jaké tekutiny člověk ke zdravému životu potřebuje? Jsou nápoje v PET lahvích opravdu přínosné? A jak je to vlastně s obyčejnou vodou? Odpovědi, které vám definitivně změní pohled na váš pitný režim.
...
K české kuchyni neodmyslitelně patří lahůdky studené kuchyně. Kromě chlebíčků a lahůdkových salátů, jsou u nás oblíbené i nakládané ryby. Mezi nejznámější patří uzenáče, zavináče a matjesy. Kde se u nás kyselé ryby vzaly a jak si je...
Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...
Předně, zapomeňte na váleček. Ten k tvarování pizzy opravdu potřebovat nebudete. Uválením těsta na pizzu válečkem z něj totiž vyženete všechny drahocenné bublinky, díky kterým je pizza křupavá a její okraje nadýchané. Kouzlo křupavé pizzy...
Letní Apetit piknik se kvapem blíží. Oblíbený gastronomický festival se koná už 15. června opět v pražském parku Grébovka. Lákadlem je jako vždy nejen skvělé jídlo od pečlivě vybraných prodejců, kulinářů a pop-up restaurací, ale také...
Sezóna jahod bývá neodmyslitelně spojena s přípravou domácího džemu. Jak uvařit nejlepší jahodový džem, aby měl správnou konzistenci, byl tak sladký akorát a dlouho vydržel? Příliš toho nepotřebujete.
...
Sendvič, ze kterého všechno cenné vypadne ven, si užije málokdo. Stejně nelibá je také představa šťávy zatékající po rukách do rukávů. Mnozí si proto burger radši ani nedají. A to je škoda. Možností, jak se popasovat s lahodným vrstveným...