Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koktejly plné zdraví a energie 5x jinak

Koktejly plné zdraví a energie 5x jinak
sdílet:

Správně namíchaný drink vám pomůže zvládnout jakoukoli dřinu, ať už pracovní, sportovní, anebo tu ve škole. Stačí jen znát ideální kombinace surovin. Podle následujících receptů připravíte nápoje pro jednu žíznivou (a hladovou) osobu.

 

1. Koktejl z ovesných vloček

Do vysoké nádoby vsypte 50 g rozinek, 50 g ovesných vloček a 4 vypeckované a nasekané datle. Vlijte 175 ml polotučného mléka a nechte zakryté stát alespoň 2 hodiny (nejlépe přes noc), aby vločky pěkně změkly. Přidejte 150 ml bílého jogurtu a rozmixujte dohladka. Přelijte do sklenice a posypte 1 lžičkou sušených klíčků (prodává např. Country Life, 200 g za 12 Kč).

2. Jahodovo-banánový koktejl

Do nádoby dejte 85 g jahod, 1 menší banán, nakrájený na kusy, 100 g bílého jogurtu, 2 lžíčky kakaa a 1 lžíci arašídového másla a rozmixujte dohladka. Přilijte 1 lžičku oleje z lněných semínek a 50 ml polotučného mléka. Ještě jednou prošlehejte a podávejte.

3. Broskvový koktejl s malinami

Slijte 400 g konzervu broskví – šťávu můžete vypít, broskve vložte do mixéru. Přidejte 100 g mražených malin, 100 ml pomerančového džusu a 150 ml vanilkového pudinku (použít můžete kupovaný) a rozmixujte. Přelijte do sklenice a ozdobte 1 lžící pudinku a čerstvými malinami.

4. Koktejl z lesního ovoce a mandlového mléka

Do vysoké nádoby nakrájejte 1 středně velký banán, přidejte 140 g směsi mraženého lesního ovoce a vše zalijte 175 ml mandlového mléka. Rozmixujte dohladka a podávejte ve vychlazených sklenicích.

5. Koktejl z džusu z granátového jablka

Do nádoby vlijte 150 ml džusu z granátového jablka a 125 ml sójového mléka. Přihoďte 2 ledové kostky a rozmixujte. Přidejte 1 velký zralý banán, nakrájený na větší kusy, 30 g tofu a 1 lžičku medu. Rozmixujte dohladka, přelijte do vychlazené sklenice a ozdobte 1 lžící plátků mandlí nebo sekaných mandlí.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...