Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sezona: granátové jablko

granatove jablko
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Rudé granátové jablko rozzáří sladká i slaná jídla. Jeho sladkokyselá šťáva je nabitá vitaminy, proto si ho v chladném únoru dopřávejte v hojném množství.

 

V kuchyni

Z granátového jablka se jedí pouze červené míšky se semínky, které vypadají jako zářivé kamínky. Využijte toho a ozdobte jimi saláty i dezerty. Slušet bude vrstvenému dezertu trifle, barevnému ovocnému salátu i – zcela netradičně – pikantní čočkové polévce. Výborně chutnají také ve zmrzlinovém poháru. Míšky granátového jablka se hodí i k drůbeži, grilovanému masu a rybám.

Za barem

Ze šťávy granátových jablek se vyrábí grenadina, sladký sirup s nádherně sytě červenou barvou, který je nezbytnou výbavou každého barmana. Neobejde se bez něj koktejl Tequila sunrise ani šampaňská lázeň podle receptu Apetitu.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč