Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sladká tečka z grilu. Jak připravit snadný dezert na roštu?

grilované broskve
ZDROJ: Flickr.com
sdílet:

Jaké dezerty servírovat závěrem letní party? Nechoďte od grilu daleko, hoďte na rošt ovoce, které zrovna roste.

Využijte teplo rozpáleného grilu a na zakončení grilovací party si připravte pečené ovoce.

  • Báječný je sladký šťavnatý ananas nakrájený na plátky a obalený v mátovém cukru. Grilováním dužina změkne, zesládne a lákavě zkaramelizuje. Podávejte s kopečkem vanilkové zmrzliny, která vytvoří dokonalý kontrast mezi horkým a osvěžujícím.
  • Stejně dobře poslouží banány, které ani nemusíte loupat. Upečte je na grilu, dokud jejich slupka nezčerná. Po rozříznutí slupky je můžete zalít oblíbeným rumem a podávat se šlehačkou.
  • Broskve, meruňky, švestky i jablka či hrušky – ty všechny grilováním krásně zesládnou a získají karamelový švih. 


Dáváte přednost klasice z trouby? Nic vám nebrání upéct s předstihem jednoduchou bublaninu nebo koláč. Sezonního ovoce jsou nyní plné zahrádky i trhy, výběr je jen na vás. Borůvky, maliny, meruňky, nebo snad broskve? I takový dezert, i když ne z grilu, zmizí ze stolu rychlostí blesku.

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...