Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vítězem podzimního Restaurant Weeku 2023 je Bistro Kunsthalle. Zabodoval i podnik z Ústeckého kraje

Menu Kunsthalle
ZDROJ: Restaurant Week
sdílet:

Podzimní verze festivalu Restaurant Week s mottem #JidloFrčí zná restaurace, které si získaly srdce hostů i hostek. V období od 25. října do 12. listopadu soutěžilo celkem 45 restaurací o přízeň návštěvníků tohoto podzimního gastronomického svátku. Festival na podzim opět přilákal rekordní počet návštěvníků a překonal tak jarní výsledky. 

Vítězové jednotlivých kategorií: 

  • Nejlepší menu – Bistro Kunsthalle Praha 

  • Výjimečný dezert – Apelace21 

  • Nejpříjemnější atmosféra – Bistro Kunsthalle Praha 
  • Nejlepší obsluha – Bistro Kunsthalle Praha 
  • Výjimečná obsluha – The Artisian 
  • Nejoblíbenější restaurace – V Zahradě 
  • Nejlepší regionální restaurace – Dvůr Perlová Voda 
Skryt pre seznam

Kunsthalle Bistro zvítězilo na plné čáře 

Kunsthalle Bistro je relativně nové místo pro kulinářské umění. Současný design se tu prolíná s gastronomickým prožitkem a tým šéfkuchaře Martina Jandíka uchvátil svým menu hosty festivalu. A jaké menu restaurace připravila? 

Vegetariánské menu

  • Lilkové involtini, avokádo, cherry rajčata, grilovaná paprika 
  • Gyoza knedlíčky s pečeným květákem, miso, domácí kimchi, tamarindová omáčka 
  • Zázvorové Crème Brûlée, ořechový crumble, maliny, flambovaný pomeranč 

Menu s masem

  • Hovězí tartar, uzený žloutek, lanýžová majonéza, kapary, olivy 
  • Vepřová panenka, pyré z černého kořene, houbová kroketa, bruselská kapusta, rozmarýnový jus 
  • Fusion Tiramisu, yuzu krém, mandlová sušenka, kávový prach 

Kromě festivalového menu a festivalového koktejlu však Kunsthalle nabídlo i vinné párování s každým chodem. Restaurace tak využila možnosti festivalu na maximu. 

Restaurant Week potvrdil i napodruhé, že podobný projekt dává na českém trhu smysl a pořadatelé již nyní připravují jarní edici. 

Zdroj: Restaurant Week

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín