Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Filo nebo listové těsto?

Zeptejte se redakce: Filo nebo listové těsto?
sdílet:

Pokud vás zlákalo filo těsto, měli byste vědět, že se od našeho klasického listového zcela zásadně liší. I jeho použití je jiné. Máme pro vás několik tipů, jak s ním naložit. 

 
  • Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. V Makru jsem teď koupila Filo-listové těsto 7Days. Jsou to tenoučké pláty listového těsta (cca 1-2 mm). Nečekala jsem, že budou tak tenké a teď nevím co s tím. Nemáte s tím nějaké zkušenosti nebo nějaký tip na zpracování? Nevím, co od tak tenkého těsta čekat... Předem děkuji.

Filo a stejně tak turecké těsto jufka nelístkují. Struktura vznikne díky tomu, že vrstvíte na sebe jednotlivé plátky. Koláč plněný špenátovou náplní třeba můžete zakončit třeba filo těstem nařaseným do vln. Bude krásně křupavé. 

Klasický dezert s filo těstem je baklava. Každou vrstvu těsta posypejte ořechy a pokapejte medem. Po 6-12 vrstvách dejte péct. Krájejte pak na malé kostičky a ujídejte ke kávě. Přesný recept najdete na webu.
 

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč