Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Kančí se zelím

maso se zelim
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Kančí maso nepatří k těm nejběžnějším. Je to škoda, protože se dá připravit opravdu velice chutně. 
 

 

Dobrý den, mám doma kančí maso a chtěla bych ho upéct se zelím. K mému překvapení ale nikde nemůžu najít recept (na rozdíl od kančího se šípkovou). Prohledala jsem Apetity, Vrabce, Břízovou... Nemáte osvědčený recept? Díky.

Možná jste recept nenašla, protože se připravuje stejně jako vepřové. Jen je třeba počítat s tím, že je mnohem dietnější a tedy i sušší. Proto je třeba s ním zacházet tak, aby se zbytečně nevysušovalo - prošpikovat slaninou, řádně orestovat, v případě staršího kusu déle dusit pod poklicí, nebát se při pečení omastit - klidně sádlem. Pokud nemáte rádi typickou chuť zvěřiny, přidejte přivaření cibuli, která ji potlačuje. Pokud naopak chcete tyto chutě zvýraznit, přidejte divoké koření nebo červené víno. 

Zkuste osvědčený recept Vaška Friče:na Vepřo, knedlo a zelo
 

 
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč