Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vosí hnízda

9 164 zhlédnutí
Average: 2.8 11 hlasování

Vosí hnízda alias úlečky patří mezi nejžádanější kousky na míse s cukrovím. Vylepšený klasický recept doporučujeme připravovat rovnou ze dvou dávek, o tohle cukroví totiž bývá bitva...

 

Vosí hnízda

Ingredience:

  • 100g moučkového cukru
  • 160g dětských piškotů, jemně mletých
  • 60g lískových oříšků, jemně mletých
  • 100g másla, změklého
  • 3 lžíce rumu tuzemáku
  • 60g tmavé čokolády (aspoň 70% kakaové hmoty), strouhané
  • 70ml slazeného kondenzovaného mléka
  • kakao holandského typu na vysypání formiček
     

NA KRÉM

  • 125g másla, změklého
  • 80g moučkového cukru
  • 3 lžíce vaječného likéru

 

Postup:

1 Cukr, piškoty, oříšky, máslo, rum, čokoládu a kondenzované mléko nasypte do mísy a dobře propracujte. Vzniklou hmotu dejte vychladit do lednice. 

2 Máslo, moučkový cukr a vaječný likér vyšlehejte do krému a naplňte jím cukrářský sáček s užší hladkou kulatou špičkou.

3 Formičky na vosí hnízda vysypte kakaem a naplňte připravenou hmotou. Uprostřed vytvořte důlek tvořítkem nebo tenkou rukojetí vařečky. Důlky naplňte likérovým krémem a nakonec uzavřete hnízda piškotem. Dejte vychladit do lednice.

 

NĚCO NAVÍC 

  • Vosí hnízda půjdou daleko lépe vyklopit, pokud hmotu před plněním formičky dáte vychladit alespoň na hodinu do lednice nebo na 30 minut do mrazáku. Po naplnění bokem formičky ze všech stran několikrát důkladně poklepejte o pracovní plochu.
  • Formičky nemusíte vysypávat kakaem, použít můžete i krupicový cukr.
  • Na základnu vosích hnízd můžete místo piškotů použít i kolečka z křehkého či lineckého těsta o průměru 2,5cm.

Přidat komentář