Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2016/11

Každá strana listopadového vydání Apetitu je opět nabitá skvělými nápady, inspirací a hlavně lahodnými recepty! Užijte si naši oblíbenou dýňovou sezonu a vyzkoušejte některý z originálních receptů. Nebo se s námi vypravte do legendárního New Yorku a ochutnejte všechny tamní poklady. Vzhledem k tomu, že se mílovými kroky blíží svatomartinský svátek, nechybí v tomto čísle recept na dokonalou pečenou husu. Dozvíte se také, jaký je náš recept na štěstí nebo přesněji na jídla, která nás vždy zaručeně zahřejí na duši. Zlatým hřebem jsou pak hříšně svůdné dezerty, které potěší každého milovníka čokolády

Apetit, napsáno s chutí.

#objevproapetit

Informujte nás o všem zajímavém, co jste objevili!

Upoutávky z Apetitu

Dýňobraní

Dýně zazáří z talíře a prosvětlí pošmourné listopadové dny. Představíme vám neotřelé recepty i naše dýňové favoritky.

Podzim v NY

New York si zamilujete na první ochutnání! Stačí se projít Central Parkem, dát si legendární sendvič, luxusního humra anebo nejlepší cheesecake na světě, pak tyhle zážitky zapít koktejlem na Manhattanu, a pravá americká love story je na světě.

Pořádná porce štěstí

Jsou jídla, která umějí potěšit tělo i duši, zařídit pohodu a spolehlivě navodit pocit štěstí – ať už je to díky báječné chuti, nebo pro dobrodružství, které skýtá jejich příprava. Prozradíme vám naše osvědčené recepty!

Továrna na čokoládu

Co je lepší než dezert? Přece čokoládový dezert! Nabízíme vám tmavou, mléčnou i bílou čokoládu proměněnou v božský koláč, minidortík, maxipohár, klasiku na plech nebo dort ve stylu raw. Budete chtít ochutnat všechno!

Recepty z vydání

Pohár sundae

Dva tři kopečky zmrzliny, poleva a brownies – co víc si přát? Možná ještě trochu něčeho křupavého,...

Karamelizované vepřové s nudlemi

Večeře inspirovaná Vietnamem vás dostane!

Bleskový sendvič croque madame

Croque madame je jeden z nejznámějších klasických sendvičů. My jsme si ho trochu upravili, aby pohodlně obstál...

Žluté kari s treskou a špenátem

Voňavá kořeněná ryba s kokosovým mlékem zachrání i ten nejupršenější den...

Čočková polévka s chorizem

Hustá, hřejivá, sytivá, a hlavně uvařená v rekordním čase!

Cajunská smažená rýže s krevetami

Opékaná rýže nemusí pocházet jen z Asie, skvělé pokrmy tohoto typu se najdou i na jihu Spojených států nebo...

Vepřové plátky à la saltimbocca

Klasický italský recept s telecím masem jsme modifikovali pro vepřové řízečky. Všechno, co na jeho přípravu...

Dýňové špalíčky s javorovou hořčicí

Chuťovka, která potěší i jako hlavní jídlo. V redakci špalíčky zmizeli během okamžiku!

Těstoviny s máslovou dýní a česnekovou strouhankou

Dýně zazáří z talíře a prosvětlí pošmourné listopadové dny. Kombinace s těstovinami a slaninou je...

Pizza ze špagetové dýně

Křupavá jako opravdová pizza sice není, ale je bezlepková a chutná skvěle!

Moldavské placky s máslovou dýní

Dýně se hodí pro všechny příležitosti – jemná chuť je předurčuje pro použití do sladkých i slaných...

Dýňové špagety se slaninou a sýrem

Geniálně jednoduché, jednoduše geniální! Vystačíte s doslova pár surovinami...

Pečená husa & kedlubnové zelí

Využijte blížící se svatomartinský svátek a dopřejte si husu! Nejlépe čerstvou, nemraženou, a ideálně...

Paštika z husích jater

Elegantní způsob, jak rozdělit játra z jedné husy mezi více labužníků...

Šo(u)let

Šoulet či šolet má mnoho variant, jak názvu, tak jídla samotného. Obměňují se luštěniny (třeba v Polsku to...

Uzený jazyk s křenovým dipem a jablečnými povidly

Předkrm v podobě uzeného jazyka nadchne každého gurmána.

Bramborový krém s pečenými paprikami a křepelčími vejci

Přijde vám bramborový krém příliš fádní a nevýrazný? Zkuste ho ozvláštnit pečenými paprikami, křepelčími vejci a...

Pečená hovězí žebra s květákovým pyré a červenou řepou

Maso nejspíš potěší hlavně pány, neotřelé přílohy zase dámy...

Tvarohové knedlíčky s blumami, nugátem & zakysankou

Sladká podzimní pohádka... Knedlíčky skrývající šťavnatou blumu před podáváním polijte rozpuštěným nugátem a citronovou...

Humr Newburg

Jeden z klasických receptů na humra, který údajně vznikl ve vyhlášené newyorské restauraci Delmonico (ano, v...

Cupcaky

Pokud zavítáte do některého z vyhlášených cupcake obchodů, budete jako Alenka v říši divů. Tohle nejsou...

New York Cheesecake

Sýrový nebo také tvarohový dort se peče po celém světě, ale newyorská verze je No. 1.

Long Island iced tea

Jmenuje se podle ledového čaje, který svým vzhledem připomíná. Není ovšem čaj jako čaj... Tenhle dětem rozhodně...

Manhattan

Kombinace whiskey, sladkého vermutu a hořkého likéru můžete podávat v koktejlové sklence jako Cosmopolitan (bez ledu)...

Mai Tai

Mai tai, respektive maita'i znamená v tahitštině dobrý, a tak údajně i vznikl jeho název...

Reuben sendvič

Historek, které provázejí vznik tohoto legendárního sendviče, je nespočet a neomezují se jen na New York...

Kaštanový pohár s pusinkami, ořechy a slaným karamelem

„Neobvyklému krému z kaštanového pyré v kombinaci se slaným karamelem, rozplývajícími se pusinkami,...

Tatarák s červenou řepou

„Tatarák mám rád ve všech možných úpravách. Je rychlý na přípravu, ale musíte si dát záležet na...

Blesková kokosová kari polévka s nudlemi

„Asijskou kuchyni miluju a tohle je způsob, jak si ji dopřát, kdykoli na ni dostanu chuť. Kari pasta a...

Skořicoví šneci

„Je to čisté máslo s cukrem, navíc zabalené do kynutého těsta, ale je to absolutně bombastický recept a...

Slepice na paprice

„Dobrá slepice božsky voní, už když se vaří vývar... A pak ta kombinace zdravých živočišných tuků,...

Hříšně čokoládový koláč se šlehačkou

Cokoli s čokoládou má v naší redakci vždycky úspěch, a tak patří čokoládové dezerty k těm...

Opilý Isidor

Tento moučník je sice z kategorie old school, ale má spoustu příznivců jak v naší redakci, tak i mezi...

Čokoládovo-kávový dort

S přípravou dezertu začněte vždy den předem, potřebuje totiž pár hodin chlazení...

Trifle z bílé čokolády s hruškami

Trifle je ozdobou každého slavnostně prostřeného stolu. Servírujte ho velkou lžící nebo mělkou naběračkou a...

Mramorovaná čokoládová pavlova s hruškami

Kombinace křehké nadýchané pusinky, zakysané smetany a sladkých měkkých hrušek je naprosto nezapomenutelná... Láska na...

Čokoládové dortíky

O tenhle hříšný dortík se nebudete chtít dělit...

Mražení banánoví duchové

Vydlabat dýni a proměnit ji v oranžovou lucernu anebo připravit strašidelné nanuky doporučujeme i těm, kterým...
reklama

Přidat komentář