Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Reuben sendvič

Historek, které provázejí vznik tohoto legendárního sendviče, je nespočet a neomezují se jen na New York. Těžko říci, kdo, kdy a kde tuhle lahůdku vymyslel. Podstatné je jediné – kombinace pastrami, kysaného zelí, sýra a omáčky je sice neobvyklá, ale také úplně neodolatelná! 

Vydání: 2016/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Sendvič

Ingredience

    • 400g natenko nakrájeného pastrami nebo hovězí šunky
    • 200g gruyèru či ementálu, na plátky
    • 4 krajíce žitného chleba + 2 lžíce másla
    • 1,5 hrnku kysaného zelí

    NA OCHUCENOU MAJONÉZU

    • 3/4 hrnku majonézy
    • 2 lžíce zakysané smetany
    • 1–2 šalotky, nakrájené nadrobno
    • 2 lžíce najemno nasekané hladkolisté petrželky
    • 1 lžíce nadrobno nasekaných nakládaných (kyselých) okurek
    • citronová šťáva podle chuti
    • 1/2 lžíce nastrouhaného nebo nakládaného křenu
    • 1/4 lžičky worcesterské omáčky
    • trocha chilli omáčky tabasco nebo ostrého kečupu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř 

Příprava jídla

1 Na ochucenou majonézu promíchejte všechny přísady, dochuťte solí a pepřem.

2 Z pastrami udělejte na plechu vyloženém pečicím papírem dvě úhledné hromádky velikosti plátků chleba, rozdělte na ně sýr a dejte krátce zapéct do trouby pod gril (pokud máte flambovací pistoli, můžete ji na roztavení sýra použít). Všechny plátky chleba pomažte máslem a ze všech stran krátce opečte na pánvi (nebo dejte do toustovače a pak teprve namažte). Pak krajíce chleba potřete ochucenou majonézou, na dva z nich posaďte pastrami se sýrem a navrch rozdělte zelí. Přiklopte zbylými plátky chleba, rozřízněte napůl, spojte párátkem a podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Humr Newburg

Cupcaky

New York Cheesecake

Long Island iced tea

Manhattan

Mai Tai

reklama

Přidat komentář