Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2017/5

Díky květnovému číslu se můžete seznámit s redakcí, vyzkoušet naše aktuální receptové hity a oslavit s Apetitem 13. narozeniny! Také se snadno a rychle naučíte upravit opravdovou hvězdu sezony – český chřest, vařit s čerstvými bylinkami a sbírat plané kvítí. Pod vedením šéfkuchaře Libora Krušinského hravě připravíte dokonalé jarní menu jako z luxusní restaurace. S květnovým Apetitem také bleskově podlehnete kouzlu oblíbené superpotraviny, avokáda! Vyladěné recepty vám pomohou s noblesou zvládnout i jednu z největších pekařských výzev, tedy přípravu sladkého baru na svatbu včetně třípatrového dortu.

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Hvězda sezony – chřest

Ať už bílý, nebo zelený, je nekorunovaný král jarní zeleniny, který štědře rozdává svá žezla. Poddejte se s námi jeho krátké, ale o to lepší sezonní vládě!

Super avokádo

Mezi superpotraviny patří avokádo zcela právem – je zdravé, dobré, tučné, ale přitom si ho můžete dopřávat bez výčitek. A klidně od rána do večera.

Slavíme 13. narozeniny!

Redakce časopisu Apetit pro vás neustále vymýšlí, píše, testuje a fotí nové a nové recepty. Týden co týden, měsíc co měsíc, už třináctý rok! Tváře v redakci se čas od času mění, cíl ale zůstává pořád stejný – nabízet vám jen to nejlepší a vyzkoušené. V květnovém čísle najdete naše aktuální receptové hity.

Vaše sladké ANO

Příprava sladkého baru na svatbu je náročná disciplína s jasnými pravidly. Měl by nabídnout dezert po obědě, něco do ruky na party, drobnost do výslužky, a především korunu vší svatební krásy – několikapatrový dort!

Recepty z vydání

Starosvětská polévka se salátem a okurkou

Skvělá a svěží polévka uvařená z netradičních surovin. V misce se totiž sejde skoro všechno, co byste...

Pečené kuře se salátkem

Rychlá večeře s asijským šmrncem potěší každého milovníka exotických chutí.

Noky s karamelizovaným česnekem, špenátem a ricottou

Špenát bleskově vylepší všední večeře, a navíc prospěje vašemu zdraví.

Kuskusový salát s treskou

Jednoduchá večeře, kterou zvládnete uvařit během chviličky. Kuskus můžete navíc doplnit zakysanou smetanou,...

Masové koule zapečené s pestem a mozzarellou

Masové koule patří mezi nejoblíbenější jídla malých i velkých. Podávejte je s křupavým pečivem, s...

Tousty s míchanými vejci a zeleným chřestem

Míchaná vejce samozřejmě můžete připravit rovnou na slanině, ale příprava každého zvlášť zesílí...

Krémová chřestová polévka

Hedvábně jemná a tak dobrá!

Bramborový salát s chřestem, ředkvičkami a mušelínovou omáčkou

Salát lze podávat samostatně i jako luxusní přílohu – například ke steakům či k rostbífu anebo k...

Losos s chřestem v papilotě & majonéza s medvědím česnekem

Čím je chřest čerstvější, tím je také sladší. Proto je nejlepší rovnou v den sklizně – pokud na...

Rizoto s chřestem a krevetami

Chřest sice pořád ještě nenajdete běžně v zahrádkách jako kdysi, ale na trhy a do obchodů už se naštěstí...

Zapečené avokádo s kuřecím masem

Mezi superpotraviny patří avokádo zcela právem - je zdravé, dobré, tučné, ale přitom si ho můžete dopřávat bez výčitek...

Chléb & avokádo

Je to ta nejjednodušší a zároveň nejzábavnější kombinace. Chléb a avokádo si můžete užít na spoustu...

Snídaňová miska s avokádem

Zelená snídaně šampionů!

Nachos s chorizem, salsou a guacamole

Pozvěte přátele ke stolu a užijte si společný večer!

Rýžovo-květáková burrito miska

„Fotek nejrůznějších Buddha bowls, jak se misce se spoustou zeleniny, luštěnin či masa říká, je plný...

Burgery plněné čedarem & se zelným salátkem a smaženou šalotkou

„Nemůžu si pomoct, ale významné dny si žádají maso!“ říká redaktorka Stáňa Moravcová ml...

Rebarborovo-jahodová zmrzlina v sušence

Někomu by možná stačila jen zmrzlina, jinému sušenka, ale nejlepší je užít si obojí!

Izraelská hamshuka

Nová šéfredaktorka Lucie Kubrová má exotické recepty v malíčku. Její recept na izraelskou hamshuku vás dostane!

Flatbread s ostrou pomazánkou a lososem

Obložené chlebíčky jsou klasika, ale život je změna! Pokud nemáte čas nebo chuť na přípravu domácího...

Salát à la ceviche z nakládaných ryb

Když nemusíte syrové ryby, je tenhle salát řešení!

Vepřové kotletky se slaninovými ředkvičkami

„Tímto jídlem jsme si připomněli všechny recepty, které psala naše bývalá kolegyně Katka Švejdová (...

Mille feuille z chřestu, kozího sýra a mangalice

Ochutnejte menu, v němž se snoubí ryzí chutě jara. Šéfkuchař Libor Krušinský z restaurace Pod Lesem v něm...

Čokoládové crème brûlée s heřmánkovou zmrzlinou

Zmrzlina z čerstvého heřmánku chutná po medu. Pokud květy nejsou k mání, použijte třeba zmrzlinu ze zakysané...

Lososovitý pstruh se zeleninou a květákovým pyré

„Tohle menu není složité, jen si s ním musíte trochu pohrát. Jakmile ochutnáte, pochopíte, že se...

Minipavlova s bazalkovou šlehačkou a čerstvým ovocem

Křehká sladká pusinka s nadýchanou šlehačkou a drobným ovocem učaruje každému!

Sušenky na špejli

Trochu jiná lízátka na mlsání i do výslužky...

Nepečený malinový cheesecake do skleničky

Není panák jako panák! Tyhle skleničky si zamilují bez rozdílu děti i dospělí, jsou totiž osudově přitažlivé...

Svatební pusinky

Žádná svatba na obzoru? Upečte tohle cukroví i při jiné příležitosti. Úspěch bude mít vždycky!

Třípatrový svatební dort

Elegantní vzhled, hladké linie a něžné květiny – u zdobení svatebního dortu rozhodně platí, že méně...

Zelené máslo s listovou hořčicí

Bylinkové máslo je úžasně variabilní a chuťově rozsvítí i obyčejné brambory, a co teprve steak! Verze s...

Panna cotta s borůvkami a šťavelem

Panna cotta v přírodní variantě, šťavel dodá příjemnou kyselost...

Citronovo-bezinkový chlebíček

Rozkvetlé keře černého bezu jsou zdrojem mnoha kulinárních potěšení. My vám tentokrát servírujeme dezert k...

Přidat komentář