Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nepečený malinový cheesecake do skleničky

Není panák jako panák! Tyhle skleničky si zamilují bez rozdílu děti i dospělí, jsou totiž osudově přitažlivé...

Vydání: 2017/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 24 porcí
Doba přípravy: Do 10 minut
+ chlazení
PT10M
Vaření 0:10
Pohár

Ingredience

    • cca 200g drobečků z brownies nebo čokoládových muffinů

    NA MALINOVÝ KRÉM

    • 250 ml smetany ke šlehání (33%)
    • 125 g krémového smetanového sýra (např. lučiny)
    • 1 lžíce moučkového cukru nebo více podle chuti
    • 12 malin, rozmačkaných
    • 1 lžička malinového likéru (může být i griotka nebo Crème de Cassis)

    NA ČOKOLÁDOVÝ KRÉM

    • 250 ml smetany ke šlehání (33%)
    • 125 g krémového smetanového sýra
    • 1 lžíce moučkového cukru nebo více podle chuti
    • 60 g tmavé čokolády (70%)
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 60 g strouhané mléčné nebo tmavé čokolády

    NA DOKONČENÍ

    • čerstvé maliny a čokoládové hobliny nebo strouhaná čokoláda

Příprava jídla

1 Připravte malinový krém. Smetanu vyšlehejte dotuha. Krémový sýr šlehejte s moučkovým cukrem, dokud není úplně hladký, a potom přimíchejte rozmačkané maliny a likér. Opatrně stěrkou vmíchejte ušlehanou smetanu. V případě potřeby doslaďte. Hotovým krémem naplňte cukrářský sáček s řezaným nástavcem a uložte do lednice.

2 Připravte čokoládový krém. Smetanu vyšlehejte dotuha. Nad vodní lázní opatrně rozpusťte tmavou čokoládu a nechte ji trochu zchladnout. Krémový sýr šlehejte s moučkovým cukrem, dokud není úplně hladký, a potom přimíchejte rozpuštěnou čokoládu a vanilkový extrakt. Opatrně stěrkou vmíchejte ušlehanou smetanu a strouhanou čokoládu. Hotovým krémem naplňte cukrářský sáček s řezaným nástavcem a uložte do lednice.

3 Na dno každé panákové skleničky dejte vždy lžičku či dvě drobečků z brownies a lehce je upěchujte obrácenou stranou vařečky či příborového nože. Drobečky by měly sahat asi do 1/3 výšky skleničky. Na drobečky stříkněte zdobicím sáčkem trochu čokoládového krému tak, aby sahal do 2/3 výšky skleničky. Navrch ozdobně nastříkejte malinový krém, aby sahal až po okraj skleničky. Ozdobte malinou a čokoládovými hoblinami.

NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte zdobicí sáčky, klidně skleničky plňte lžičkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Minipavlova s bazalkovou šlehačkou a čerstvým ovocem

Sušenky na špejli

Svatební pusinky

Třípatrový svatební dort

Vaše sladké ano

Sladká odměna za vysvědčení

Malinový sen aneb Nejlepší malinové dezerty

Přidat komentář