Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vždycky jsem jedla zdravě, říká Rachel McAdams. Nejraději má kanadskou specialitu, kterou jedli už tamní domorodci

Rachel McAdams
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Od doby, co ji proslavily filmy Zápisník jedné lásky a Protivný sprostý holky sice uběhly dvě dekády, ale kanadská herečka Rachel McAdams na to rozhodně nevypadá. Na její perfektní formě má určitě podíl láska k pohybu (zejména k józe) i jídelníček, na který jsme si dnes posvítili.

Vegetariánství vzala za špatný konec

Ani sympatická herečka se nevyhnula stravovacím přešlapům – třeba když v minulosti vyzkoušela vegetariánství, které jí příliš nesedlo: „Byla jsem z toho velmi unavená. Jedla jsem jen těstoviny – byla jsem ten nejnezdravější vegetarián na světě!,“  řekla v rozhovoru pro časopis Glamour.

Dnes už ale ví, že je pro ni důležitá rovnováha, proto dbá na to, aby každé její jídlo obsahovalo dostatek bílkovin, tuků a zeleniny. „Myslím, že většinu peněz utratím za dobré jídlo,“  uvedla pro TRAIN for HER.

„Jím biopotraviny a hodně zeleniny a semínek.“  To potvrdil také režisér romantického drama Navždy spolu Michael Sucsy, který pro Self prozradil, že během natáčení s Rachel svačili nejrůznější zeleninu. 

Třeba mrkev a řapíkatý celer s hummusem je skvělá kombinace na vlákninu bohatých sacharidů a bílkovin, která zasytí a dodá potřebnou energii na dlouhou dobu. Zkuste to taky!

Miluje italskou kuchyni

S italskými delikatesami se McAdams seznámila v jednadvaceti letech na Sicílii, když během natáčení jednoho ze svých první filmů My Name Is Tanino, objevila kouzlo gelata. To si prý dávala ke snídani, k obědu i k večeři. A velmi jí chutnala také sicilská zmrzlinová brioška – brioche col tuppo – s mandarinkovou ovocnou granitou, mandlemi, jahodami a kávou. 

  • „Miluji všechna italská jídla, těstoviny, pizzu, panini, ale rizoto patří k mým nejoblíbenějším,“  prozradila v rozhovoru pro Foodiamo a dodala, že umí připravit pravé italské rizoto, které se naučila od kamarádky z Florencie.

Ačkoliv prý není fenomenální kuchařka, podle receptů vařit umí. Když ji nějaké jídlo zaujme, dokáže být natolik vytrvalá a zkoušet recept několikrát, dokud se jí ho nepodaří připravit. Navíc si čas strávený v kuchyni opravdu užívá: „Vaření je pro mě jako meditace, miluji, když můžu nakrmit a nasytit ostatní lidi.“

Pochoutky z rodné Kanady

Přestože nyní žije se svým partnerem a dvěma dětmi v Los Angeles, svůj kanadský původ nezapře. Jejím nejoblíbenějším jídlem je totiž bannock – tradiční kanadský plochý chléb, který původním obyvatelům Kanady podle historiků představili skotští obchodníci s kožešinami v 18. nebo 19. století, uvádí Food Republic.

  • „Domorodci a Métisové tradičně dělali bannock z kukuřičné mouky a připravovali ho venku na ohni, ale nyní existují moderní obměny, včetně pečených a smažených verzí. Je to něco jako naše kanadská varianta focaccii,“  popsala McAdams svou oblíbenou pochoutku pro web Foodiamo.

Vyzkoušela si jíst v absolutní tmě

A to konkrétně v londýnské restauraci Dans Le Noir ?, kde se odehrává scéna populárního filmu Lásky čas, ve kterém si zahrála roli Mary.

O nevšední gastro zkušenosti z jídla v naprosté tmě se rozpovídala v americké talk show Conan: „Myslela jsem si, že to bude snadné, ale bylo tak těžké zjistit, co jíte, a dokonce dostat vidličku k ústům,“  uvedla McAdams, která si z menu vybrala vegetariánské překvapení, protože jí přišlo bezpečnější než rybí nebo masové. „Je to opravdu jako byste byli slepí,“  uvedla a dodala, že šlo o skutečně zvláštní zážitek.

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...