Recepty s mandlovým mlékem
Mandlové „mléko“ má krémovou barvu a jemnou oříškovou chuť. Lze ho běžně koupit už hotové v krabicích, složení se však může lišit výrobce od výrobce. Slouží jako náhražka kravského mléka a vyrábí namáčením a rozemletím mandlí ve vodě. Mandlové mléko využijete při kuchyňských přípravách všude tam, kde byste použili běžné mléko. Uvaříte z něj pudink, zjemníte kávu, upotřebíte do litých těst a do smoothie. Mandlový nápoj oceňují jako surovinu například vegani nebo lidé s intolerancí mléčného cukru – laktózy.
...
- Domácí mandlové „mléko“ stvořené vlastníma rukama vyrobíte bez zahušťovadel a doslazování, chutnat bude pravděpodobně také trochu jinak.
- Při nákupu hotového mandlového nápoje čtěte pozorně etikety i nutriční tabulky. Z nich se dozvíte kolik obsahuje cukru nebo jaké všechny další složky vedle mandlí a vody obsahuje.
Celý popis