Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované kuře: 6 nejlepších receptů

Grilované kuře: 6 nejlepších receptů

Stačí malý fígl a z obyčejného kuřete se stane hvězda grilovací party. Kuře rozložené naplocho se upeče rovnoměrněji a bude mít křupavou kůrčičku ze všech stran. Grilovat budete nepřímým žárem pod poklopem – díky tomu připravíte kuře vcelku tak, aby bylo zvenčí zlatavé a uvnitř dokonale propečené. Na závěr se kuře griluje na přímém žáru, abyste dosáhli vypečené kůrčičky.  Při pečení drůbeže se vyplatí mít při ruce teploměr a s jeho pomocí kontrolovat, zda už je maso uvnitř hotové.

Vnitřní teplota kuřete grilovaného vcelku by v jeho nejmasitější části – stehýnku – měla dosáhnout minimálně 75 °C. Pokud si chcete být opravdu jisti, že je maso bezpečné, ponechte kuře na grilu až do vnitřní teploty 82–95 °C. Před porcováním nechte kuře ještě chvíli odpočinout, aby se vyrovnaly vnější a vnitřní teploty, díky tomu šťáva zůstane uvnitř a nevyteče z masa při prvním nakrojení.

Jak kuře vykostit a upravit na gril se dozvíte v receptu na kuře naplacato na muškátu. Průvodcem vám bude skutečný mistr: šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Autor: Lucie Velek

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč