Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodový dort se šlehačkou podle Dity P.
Jahodový dort se šlehačkou podle Dity P.
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jahodový dort se šlehačkou podle Dity P.

3.9/5 Počet hodnocení: 44
Do 75 minut Velmi snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5995 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 414 g
Tuky 444 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahodový dort se šlehačkou je jasným důkazem toho, že v jednoduchosti je krása. Navíc je nenáročný, z běžných ingrediencí, efektní a hříšně dobrý. Čtyři vstvy bleskově připraveného korpusu jsou promazané jahodovým džemem a naplněné ušlehanou šlehačkou a čerstvými jahodami. Zkrátka léto v každém kousku. Nádherný dort navíc zvládenete připravit opravdu v rekordním čase. 

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
máslo 175 g
změklé
vejce 3 ks
jahodový džem 4 PL
jahody 800 g
omyté, zbavené zelených stopek a překrojené napůl (pár ponechte vcelku na ozdobení)

Postup

1

Dvě kulaté formy o průměru 18 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Předehřejte troubu na 180°C. Do velké mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte máslo, cukr a vejce a elektrickým šlehačem všechno důkladně smíchejte. Vzniklé těsto rozdělte rovnoměrně do dortových forem a rozetřete ho. Pečte 25 minut nebo tak dlouho, aby špejle zapíchnutá do středu dortu zůstala po vytažení čistá.

2

Upečené korpusy nechte ve formě trochu vychladnout, pak je opatrně vyndejte a počkejte, až vychladnou úplně. Pilkovým nožem nebo nití stejně jako knedlíky rozřízněte oba korpusy vodorovně na poloviny. V míse ušlehejte smetanu dotuha.

3

Jeden plát dortu položte na servírovací talíř a potřete ho lžící džemu, částí šlehačky a ozdobte částí jahod. Přiklopte dalším plátem, jemně přitiskněte a zdobte stejně jako plát první. Stejně to udělejte se třetím plátem. Poslední plát potřete zbývajícím džemem, šlehačkou a ozdobte zbylými půlkami jahod a pár celými jahodami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč