Apetit Cena čtenářů 2010: Jak se testovala zmrzlina
sdílet:
Kdo by ji nechtěl testovat? Ale hned 25 druhů? Jen si představte, jak velký musíte mít mrazák, abyste tam oněch 25 rodinných balení nacpali. Tímto děkujeme všem přilehlým redakcím, které nám zcela zištně zapůjčily své mrazáky.
Ačkoli denivky zdobí mnoho českých zahrad, na talířích se běžně nevyskytují. V asijské, francouzské i italské kuchyni však mají své místo. Chutné jsou nejen květy a poupata, ale i mladé lístky nebo hlízy. Každá část denivky poskytuje...
Když doma není tzv. nic k jídlu, většinou se vždycky najdou suroviny na palačinky. Jejich příprava je rychlá, snadná a nenáročná na zkušenosti i potřebné ingredience. Snídani, oběd nebo večeři tak můžete mít velmi rychle, z mála a pro...
Rýži nemusíte vařit jen v hrnci. Moderní kuchyňské vybavení poskytuje i jiné způsoby, jak se s rýží popasovat a uvařit ji na jedničku. Zkuste třeba rýžovar nebo mikrovlnku.
...
Za roky působení v časopisu Apetit si redaktorky Darinka s Katkou vytříbily chuťové buňky natolik, že jsme se rozhodli využít je k otestování chlebíčků. Chlebíček je totiž český fenomén, který nesmí chybět na žádné oslavě. Přitom se...
V rodině Romany Nové, rozené Petráčkové, se trubičky stáčely odjakživa. Dřív to totiž běžně uměly místní babičky. Po revoluci se do výroby vrhly skoro celé Hořice. Vytrvali jen někteří: Petráčkovy Hořické...